Dizajnerica Irena Šekez Sestrić pokreće Školu šivanja i krojenja: 'Sposobnost da si sašijete sve što poželite neprocjenjiva je privilegija'

Nakon dvadeset godina iskustva u visokoj modi i krojačkom zanatu, dizajnerica je odlučila otvoriti Školu šivanja i krojenja by Mala Velika Moja, i to s tri programa - početnim, naprednim i majstorskim.
Vidi originalni članak

Dizajnerica Irena Šekez Sestrić stoji iza brenda Mala Velika Moja i ove jeseni pokreće - školu šivanja i krojenja. Irenina je želja oživjeti zanat koji polako izumire pa će grad Zagreb biti bogatiji za jedno novo mjesto susreta, znanja, vještina, kreativnosti i odjevne estetike. 

Nakon dvadeset godina iskustva u visokoj modi i krojačkom zanatu, dizajnerica je odlučila otvoriti Školu šivanja i krojenja by Mala Velika Moja, i to s tri programa - početnim, naprednim i majstorskim. Želja joj je svoja znanja prenijeti svima koji žele naučiti krojiti i šivati. 

– Krojački zanat vještina je koja nažalost izumire. Sposobnost da sami sebi sašijete sve što poželite, da to bude nosivo i kvalitetno, neprocjenjiva je privilegija u financijskom i estetskom smislu. Posebno je dragocjeno kad vas toj vještini uči netko s velikim iskustvom i znanjem. Osim samog procesa kreacije i realizacije odjevnog predmeta, polaznici će moći naučiti i osnove odjevne estetike. Uz to, naučit će i pravila formalnog i neformalnog odijevanja, prilagodbu modela odjeće svojoj konstituciji tijela i još mnogo odjevnih kuriozuma koji krojački zanat čine toliko divnih i posebnih – rekla je dizajnerica Irena Šekez Sestrić. 

Bez obzira na to jeste li početnik, imate iskustva u krojenju ili želite usavršiti svoje vještine, u Školi krojenja i šivanja by Mala Velika Moja pronaći ćete ono idealno za sebe. Svaki od tri tečaja, početni, napredni i majstorski, traju dva mjeseca. Satovi početnog tečaja održavaju se dvaput tjedno po dva do tri sata, a Irena kaže kako će polaznici, nakon tečajeva, sami sebi moći sašiti sve, od najjednostavnijih hlača i suknji do couture večernjih haljina i kaputa. 

– Maksimalni broj polaznika po tečaju je 10, a program prati detaljno sve faze nastanka nekog odjevnog predmeta. Počinje se s osnovama konstrukcije i krojenja, a tek kad se to savlada, što su temelji za napredni i majstorski tečaj, kreće se sa šivanjem. U interesu mi je da moji polaznici zaista nauče šivati, da nakon završetka tečaja nastave usavršavati svoje znanje sami ili na sljedećem tečaju i da jednog dana to znanje prenesu nekom drugom – rekla je Irena i dodaje da, tko želi učiti na vlastitoj šivaćoj mašini, može je slobodno donijeti i raditi na njoj do završetka tečaja. 

Početni tečaj Škole krojenja i šivanja by Mala Velika Moja traje od 27.9. do 24.11.2022. Zainteresirani se za sve informacije i rezervacije mjesta mogu javiti na mail malavelikamoja@gmail.com ili na 095 353 7172. Rezervacije mjesta primaju se do 20.9.2022, a tečaj će se održavati u prostoru UP Unique Placea, na adresi Preradovićeva 40.

 

Treba li prati kosu prije farbanja? Stručnjaci objašnjavaju kako je pripremiti za najbolji efekt bojanja

Cool kombinacije zaokružili su tenisicama koje su jednako popularne i u ženskom i u muškom ormaru

Fantastično nosi domaći potpis: Jelena Rozga upečatljivu haljinu kombinirala s cipelama koje nikad ne izlaze iz mode

Profesorica francuskog i talijanskog: 'Volim mix sportskog i elegantnog, žive boje i sve što je drugačije'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".