Dizajnerica čiji stil obožavamo: 'Sama sam sašila odijelo i prsluk, samo za konstrukciju sakoa trebalo mi je 18 sati'

Irena Šekez uvijek nas oduševi jedinstvenim smislom za modu, a svaki odjevni komad priča odličnu priču
Vidi originalni članak

Irena Šekez Sestrić jedno je od lica koje uvijek rado sretnemo jer nas oduševi svojim stilom i pričama koje stoje pojedinih modnih komada. Dizajnerica brenda "Mala Velika Moja" i producentica u kulturi rado je pozirala našem fotografu Goranu Čižmešiji, a i ovog je puta ispričala nekoliko zanimljivosti o svojem stajlingu.

Sama sam sašila odijelo i prsluk. Samo za konstrukciju sakoa mi je trebalo 18 sati. Odijelo sam sašila od žutice, možda najjeftinijeg materijala koji postoji i koji se lako pere u mašini, s time da ga treba oprati prije krojenja da se skupi. Hlače su inspirirane stilom tajlandskih ribara. Ovo je možda jedna od najkompliciranijih konstrukcija koje sam ikad radila - rekla je Šekez Sestrić. 

Inače, jednom prilikom ova je dama za Divu otkrila da rijetko kupuje odjeću. Šije ju sama, a ono što kupuje su cipele, torbe i šeširi, kao i neki bazni komadi poput bijele majice ili crne dolčevite. 

- Volim kupovati u malim trgovinama, kod obrtnika, biti u kontaktu s ljudima koji svojim rukama nešto proizvode, to mi strašno imponira. I radije ću odvojiti novac za neki komad u koji je netko uložio svoj trud, znanje i vrijeme, nego na serijski proizveden ‘statusni simbol’ na kojem je logo jedino što opravdava cijenu - rekla je dizajnerica za Divu. 

Ispričala je da voli i šoping u second hand dućanima, kao i na buvljacima, gdje se mogu pronaći prava mala čuda:

- Prije cca 15 godina sam na Hreliću kupila kratki kaput od tvida za 5 kuna. Bio mi je malo širok, a kad sam ga krenula sužavati i otparala podstavu, u unutarnjem šavu sam našla deklaraciju Harris Tweed, što je najcjenjenija vrsta tkanja i obrade vune - ispričala je i dodala da kupuje ciljano.

- Ono što ljudi danas generalno ne razumiju je da se čovjek može fenomenalno obući za fantastično malo novaca. Isto tako može na sebe staviti tisuće i tisuće eura i izgledati kao nakarada. Svjedočim tome gotovo svaki dan... - kaže dizajnerica i producentica u kulturi. 

U galeriji pogledajte najbolja izdanja sa zagrebačkih ulica ovog rujna

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

 

Zgodna dama ukrala pozornost u tajicama o kojima je mišljenje podijeljeno i cool tenisicama kakve ne viđamo često

Ona je totalno svoja! Na zagrebačkoj špici dugo nismo vidjeli ovako otkačen i cool stajling

Muče vas hiperpigmentacijske mrlje nakon izlaganja suncu? Uklonite ih posebnim formulama!

Malo drugačija moda u Saboru: Sandra Benčić za sjednicu je odabrala popularne starke

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".