Divna mlada dama čiji ćete stil obožavati: 'U odabiru odjeće važno mi je da je sve spontano i - ispeglano!'

Luciju Kontić na Instagramu znamo pod nadimkom Gingerellica, a za rubriku Insta Style, otkrila je više detalja o svojem stilu
Vidi originalni članak

Kako bi se predstavila u nekoliko rečenica?

– Zovem se Lucija Kontić, imam 26 godina i ne tako davno, zahvaćena novim valom modernog Instagram-društva, postala sam modna influencerica. Da bih opisala koliko ne volim taj naziv, trebalo bi mi puno više od nekoliko rečenica. Više volim vremena kada sam bila jednostavno – modna blogerica.

Što ti Instagram znači, voliš li stylinge dijeliti s pratiteljima?

– Instagram mi dođe kao moj virtualni kutak u kojem se mogu isključiti i zaboraviti na svakodnevne brige i obaveze. Tu je doslovno sve po mom jer biram koga ću pratiti, koji sadržaj ću gledati i s kim ću komunicirati. Dok sam bila mlađa, puno sam više toga dijelila online. Sad kad mi Instagram izbaci neke stare storyje, bude mi neugodno i pitam se kako sam to uopće mogla objavljivati. Valjda to dođe s godinama da ti bude malo glupo praviti reality show od svog života. Sad sam pronašla mjeru koja mi odgovara, a to je da većinom dijelim svoje outfite i tek ponešto iz privatnog života.

Koliko se dugo spremaš? Imaš li unaprijed zacrtanu kombinaciju ili je to spontano?

– Voljela bih da sam osoba koja planira što će obući jer bi mi to sigurno uštedjelo i vremena i živaca kad ujutro moram izaći iz stana, jer najčešće gledam u otvoreni ormar, a nemam pojma što da obučem. Dok naručujem odjeću online, uvijek imam u glavi kombinacije koje ću nositi, ali čim to završi u mom ormaru, svi planovi i ideje nestanu. Onda samo spontano i jednostavno prema glavnom kriteriju – ono što je već ispeglano ima prednost (haha).

Kako bi opisala svoj trenutačni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

– Opisala bih ga kao teško opisiv (haha). Ne mogu se baš svrstati u neki određeni stil jer je iznimno promjenjiv i ovisi o mojem raspoloženju, dobu godine pa čak i seriji koju trenutačno pratim. Tako mi se dogodi nekad da mi se ništa iz ormara ne sviđa jer želim neki drugi pravac pa krenem s tim, onda mi se nakon nekog vremena ne sviđa ni to pa se vratim na staro. Uglavnom je super jer recikliram odjeću staru i po nekoliko godina koju svako toliko izvučem s dna ormara i oduševim se kao da to prvi put vidim. Unatrag pet godina odijevala sam se jednostavnije, uz puno manje detalja nego danas. Nakit nisam nosila uopće, a ako i jesam, to su bili trendovski komadi koji bi mi dosadili već iduće sezone. Danas kupujem i ono što je u trendu, ali najviše volim ono što znam da će mi se jednako sviđati i za pet godina koliko mi se sviđa i danas.

Što ćeš nositi ove jeseni? Daj nam nekoliko komada za koje misliš da će biti glavni?

– Ja sam se toliko zasitila ljeta i vrućine da su mi baloneri, kaputi i šeširi trenutačno must have komadi koje želim čim prije početi nositi. Živim za slojevito oblačenje i generalno mi je zimi puno zanimljivije slagati outfite nego ljeti.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".