Devedesete zovu: Košulja od flanela glavni je jesenski komad idealan za slojevite kombinacije

U vremenu kada su slojevite kombinacije ključne, flanel pruža upravo ono što nam treba
Vidi originalni članak

Ako se itko pitao što je sljedeće na popisu modnih povrataka iz prošlih desetljeća, odgovor je jednostavan – devedesete. A simbol tog nostalgičnog povratka definitivno je flanel košulja. Ovaj kultni komad, sinonim za grunge pokret, ponovno osvaja modnu scenu i postaje nezaobilazan dio jesenskih kombinacija.

Flanel košulja, poznata po svojoj mekoj tkanini i toplini, savršena je za prijelazne vremenske uvjete. U vremenu kada su slojevite kombinacije ključne, flanel pruža upravo ono što nam treba – komad koji je udoban, funkcionalan i, najvažnije, moderan. Iako je njezina reputacija u devedesetima bila usko povezana s grunge estetikom i rock zvijezdama poput Kurta Cobaina, danas je ova košulja postala sinonim za urbani chic, sposobna da u tren oka transformira svaki outfit.

Objavu dijeli Danielle Santana (@passionista_soul)

Ono što flanel košulju čini toliko privlačnom u modernim kombinacijama jest njezina svestranost. Može se nositi samostalno, kao središnji komad stajlinga, ili slojevito preko drugih odjevnih predmeta. Ove jeseni flanel košulje dolaze u mnogim varijantama – od oversized krojeva koji prizivaju buntovnički duh devedesetih, pa sve do elegantnih modela u sofisticiranim tonovima, koji se lako uklapaju u poslovne i casual lookove.

Jedan od najjednostavnijih načina kako stilizirati flanel košulju je kombinirati je s klasičnim trapericama. Kombinacija kariranog uzorka flanela i plavog trapera neodoljivo podsjeća na grunge eru, ali s modernim twistom. Popularan izbor ove sezone su oversized flanel košulje u crvenim, plavim ili zelenim tonovima, koje pružaju osjećaj opuštene elegancije. Osim toga, ovaj stajling možete lako nadograditi gležnjačama ili chunky tenisicama kako biste postigli još urbaniji izgled.

Flanel košulja je također savršen dodatak za slojevite kombinacije. Uparite je s laganom dolčevitom za dodatnu toplinu, ali i vizualni kontrast. Ovaj spoj različitih tekstura – glatka, uska dolčevita i meka, voluminozna flanel tkanina – stvorit će zanimljivu dinamiku i podići vaš outfit na novu razinu. Slojevitost je ključ jesenskog oblačenja, a flanel košulje igraju glavnu ulogu upravo zbog svoje prilagodljivosti.

Za one koji žele iskoristiti flanel košulju kao gornji sloj, odlična opcija su deblji modeli koji se mogu nositi poput jakne. Oversized flanel košulje s podstavom savršeno funkcioniraju u ležernim jesenskim danima, kada vam je potrebna dodatna zaštita od hladnoće, ali još niste spremni za pravu zimsku jaknu. Ovaj komad možete lako stilizirati s kožnim hlačama ili uskim trapericama, a ako tražite dodatni “grunge” faktor, odlučite se za čizme iznad gležnja.

No, flanel košulja nije rezervirana samo za ležerne lookove. Za elegantniju varijantu, možete je kombinirati s plisiranom midi suknjom ili slip haljinom, čime stvarate kontrast između ženstvenih i “grubih” elemenata. Taj kontrast stvara upečatljiv izgled koji privlači poglede. Dodajte tome čizme do koljena ili cipele s visokom potpeticom kako biste zaokružili kombinaciju. Ovaj spoj opuštenih i sofisticiranih komada stvara savršenu ravnotežu između ležernog i glamuroznog, čime flanel košulja postaje iznenađujuće svestrana u svakoj prilici.

Flanel košulje se ove sezone pojavljuju u raznim uzorcima i bojama. Iako su klasične karirane verzije još uvijek najpopularnije, dizajneri su uveli nove, svježije tonove i uzorke kako bi privukli širu publiku. Neutralne boje poput sive, bež ili maslinasto zelene odlične su za minimalističke ormare, dok pastelne i čak neon boje unose dašak svježine u svakodnevne kombinacije. Ova raznolikost u bojama omogućuje svakom modnom entuzijastu da pronađe svoj savršeni flanel komad.

Za ljubitelje devedesetih, nema boljeg načina da oživite duh tog desetljeća nego zavezati flanel košulju oko struka. Ovaj modni trik vraća nas u dane kada je “casual cool” bio vrhunac stila. Danas taj stil možete reinterpretirati uz modernu odjeću, poput carho traperica i basic majice, te ga nadograditi s trendi tenisicama ili gležnjačama.

Astronauti sa stilom: Prada predstavila prvo svoje odijelo za svemir, čime se šire izvan sektora luksuzne mode
Romantična komedija koja je osvojila srca publike: 'Nobody Wants This' vraća se s drugom sezonom
Predivne kolekcije naših zlatara: Naglasak je na prirodnim motivima i materijalima te ručnoj izradi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".