Novinarka, influencerica i stilistica: Danas se cijeni raznolikost, voljela bih da mlade djevojke to shvate

Velika zaljubljenica u modu, Ana Bacinger, otkrila nam je kako najviše voli spontanost u odijevanju, a kroz godine je ormar napunila statement komadima
Vidi originalni članak

Kako bi se predstavila u tri rečenice?

- Ana Bacinger, diplomirana novinarka koja već punih 12 godina uspješno vesla u raznim modnim poslovima. Iza sebe imam bogat životopis koji kreće od modnog novinara, stilista, urednika mode, glavnog urednika, producenta snimanja, content makera pa sve do danas popularnog influencanja. :) Inače sam veliki zaljubljenik u modu i sve što je lijepo,  i uživam u svom freelancerskom poslu koji je dinamičan i svaki dan drugačiji.

Osjećaš li odgovornost prema tome što te puno cura prati? Koju poruku kroz sadržaj koji kreiraš želiš poslati svojim pratiteljima?

- Što sam starija to sve više osjećam odgovornost. Želim da mlade cure koje me prate, kroz moj sadržaj shvate da je ok biti svoj, furati neki svoj film i ne podilaziti apsolutno svakom trendu koji nam se nametne. Ne moramo sve imati iste frizure, iste obrve, nokte i trepavice, biti odjevene u isti outfit koji smo vidjele na nekoj influencerici, tražiti identične lokacije za fotkanja i pozirati na način kako to rade druge djevojke! Danas se više nego ikad cijeni različitost i unikatnost pa bi stvarno voljela da mlade djevojke to shvate i u moru trendova i inspiracije pronađu neki svoj vlastiti stil.



Koliko se dugo spremaš? Imaš li unaprijed zacrtanu kombinaciju ili je spontano?

- Jako sam spontana. Zapravo sam kroz godine napunila ormar statement komadima i vječno modernim klasicima zbog kojih mi svako spremanje traje jako kratko. Rijetko kad si zacrtam neku kombinaciju, više volim otvoriti ormar i neposredno prije odlaska iz kuće osmisliti outfit.


Kako bi ukratko opisala svoj trenutni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

- Uvijek sam naginjala eklektizmu s dobrom dozom retra i klasike, no s godinama sam jako pročistila taj stil. Danas, s 35 sve više biram klasične komade koje volim začiniti nekim jakim statement komadom koji preuzme vodeću ulogu u stylingu. Nisam se nešto puno promijenila, no shvatila sam da je ponekad bolje držati se one dobre poslovice - manje je više!


Što ćeš nositi ovoga ljeta? Daj nam nekoliko komada za koje misliš da će biti glavni?

- Osobno sam luda za kombinezonima i imam ih pun ormar, tako da svakoj djevojci koja je u potrazi za statement komadom u kojem će izgledati opušteno, a istovremeno jako posebno savjetujem da pronađe svoj idealni kroj i boju. Tu su naravno kratke traper hlačice visokog struka koje kombiniram s pamučnim majicama zanimljivih printeva, pastelna odijela u bojama i nezaobilazne retro haljine. Šlingana čipka i ovog ljeta dominira trendovima i izgleda sjajno u svim prigodama, a na modnom tronu su i bijele traperice mom’s kroja koje volim nositi s muškim majicama i opuštenim ravnim natikačama.

Pamela Smoljanić: 'Ovog ću proljeća nositi romantične haljine i ženska odijela, a preskačem trend bermuda'
Lana Karamarko: "Instagram ne smije biti borba za lajkove, a svima bih poručila da budu kreativni, umjesto da kopiraju'
Marina Matić: "Rijetko kad smišljam kombinaciju unaprijed, moje raspoloženje uglavnom diktira kombinaciju"
Splićanka čiji stil obožavamo: "Outfite nikad ne planiram unaprijed, a najljepše fotografije snimila je moja kćer'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".