Danas, prema kineskom horoskopu, kreće godina Tigra: Upečatljive kreacije daju osjećaj moći, isprobajte ih!

Godina Tigra nam je, nakon Štakora i Bivola, došla kao naručena i od te moćne životinje imamo velika očekivanja
Vidi originalni članak

Baš nam je ovaj tigar dobro došao - treba nam doza osjećaja moći, dojam da se vraćamo u kormilo vlastita života. Pomoći će nam u tome motiv ove divlje, prekrasne životinje, koja vlada kineskom godinom od 1. veljače. Zato su u čast ove moćne prilike mnogi luksuzni brendovi predstavili posebne capsule kolekcije, a kako to već lijepo ide, high-street brendovi revno ‘prepisuju’ od njih.

Karakterističan motiv tigra, životinje koja simbolizira hrabrost, samopouzdanje i ambiciju, osvojio je svijet elegancije, ali i sportivo stila, pa sada nosimo i ‘divlje’ trenirke. No, nisu one samo za teretanu, šećemo ih i po špici. Tenisice su također u ovoj niši, Gucci je posvetio tigru čitavu kolekciju. Popularni modni brend dodao je ovome i crvenu, njezinu sočnu nijansu koja se vidi iz aviona. Crvena plus smeđe nijanse kreativno plešu u društvu zelene, koja u ovom modnom filmu predstavlja kolorit prirode.

Osim Guccija, hommage divljem stilu potpisuju i Burberry, Balenciaga te Prada. Pritom, priča ima humanitarnu notu - kompanije Gucci i Prada doniraju dio zarade od ovih kolekcija brojnim programima zaštite divljih životinja i ugroženih vrsta.

Pomalo neustrašivi modni horizonti najavljuju nam eru kreacija koje su upečatljive, na moment ćemo minimalizam spremiti u ladicu i okrenuti se nešto moćnijim stvarima. Jer, odjeća će uokviriti naše emocije i razmišljanja, a motiv tigra omogućit će nam da se osjećamo izvrsno, poticajno. Ovaj motiv pojavljuje se i na lepršavim kreacijama poput laganih ogrtača, sve skupa podsjeća na boho djevojke iz ere hipija.

Čak su i kućne kolekcije postale posebne, za sve one koji žele najviše boraviti između vlastita 4 zida. A pritom biti stylish. Fluidna odjeća i dalje je sveprisutna, posljedica je to pandemijskih trendova, no ukrašena divljim mačkama, ipak dobiva mnogo impresivniji vizualni status na modnoj sceni. Slavne smeđe i crne šare sada nosimo tijekom čitavog dana - na pletenim vestama, t-shirtima i kardiganima. Za večer biramo satenske hlače, koje djeluju apsolutno luksuzno.

Popularne tigrove linije prisutne su u svijetu dizajna već dekadama. Bile su moćne tijekom sedamdesetih i osamdesetih, kad je svijet bio na vrhuncu ekonomskog blagostanja. Tako je tigar, jedan od najimpresivnijih animalnih motiva, ušao u bazu uzoraka koji simboliziraju ‘nešto skupo’ i tamo kraljuje do novog doba. I danas je ovaj dizajn u simbiozi s finim kreacijama, živi u svijetu svile. No, kako novo doba ima svoje eksperimente, tako se i ovaj motiv druži s raznim teksturama, od kožnatih do lakiranih. Taj stil ipak je bolje ostaviti za večer - animalno i lakirano u jednom super su za neki party ili poseban noćni izlazak.

Dnevne stvari više su komotne, u rangu pletenine i kaputa, koje kako god okrenemo - imaju jaki vizualni karakter. Posveta tigru u svijetu mode obavezno znači nešto posebno, atraktivno i impresivno, nema tu mjesta nekoj diskreciji. Pustit ćemo to za neke druge kineske godine. Ako želite dodatnu inspiraciju godinom ove opasno dobre životinje, tu su crvene kreacije - od bluza i košulja do odijela i ravnih hlača. I voluminozne hoodice su neodoljive, taj odjevni predmet dobio je posebno mjesto u svijetu stila tijekom posljednjih nekoliko sezona. Stil tigra savršen je za sve one koje žele nešto posebno, obilježeno osjećajem moći i hrabrosti, da svakodnevica bude lakša i zabavnija.

Najbolje komade s motivima tigra pronađite u galeriji

Red Valentino, Outnet, 548 eura Red Valentino, Outnet, 534 eura Khaite, My Theresa, 511 eura H&M, 10 eura Jonathan Adler Tiger Lacquer Card Set, Amazon, 92 USD Etsy, 10 USD Outnet, 144 eura Gucci, My Theresa, 1500 eura Gucci, net-a-porter.com, 1300 eura Gucci, My Teresa, 990 eura Gucci, My Theresa, 950 eura Gucci, My Theresa, 570 eura Ganni, Outnet, 108 eura Camilla, Outnet, 418 eura

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".