Danas bi napunila 57 godina: Omiljena princeza bila je prava inspiracija koju i sad obožavamo

Prisjetili smo se kako je Lady Di proslavila zadnji rođendan - pomažući drugima, naravno...
Vidi originalni članak

Na svoj 36. rođendan, princeza Diana probudila se okružena s 90 buketa ruža, a princ Harry zvao ju je iz škole pjevajući "Sretan rođendan" preko telefona sa skupinom školskih kolega. Godinu dana nakon rastve od princa Charlesa, Lady Di polako je ostavljala nevolje iza sebe i stvarala planove za budućnost na oba blana, i privatnom i poslovnom.

Kako piše Hello!, na svom posljednjem rođendanu Diana je bila odlične volje, prisjetio se njezin brat Earl Spencer koji je bio s njom u londonskoj Tate Gallery, gdje je velška princeza bila počasca gošća na humanitarnoj večeri. Samo dva mjeseca kasnije, na sestrinom sporovodu Earl je izjavio kako čak ni rođendan nije posvetila sebi, već je pomagala drugima, a to je bilo tako tipično za nju. 

Sponzor ove velike večere za 500 uzvanika bio je Chanel, a na njoj su se našli najugledniji gosti. Ipak, sve oči i dalje su bile uprte u Dijanu koja je tom prilikom zračila u crnoj haljini koja je savršeno istaknula njezinu figuru. Dizajner Jacques Azagury ekskluzivno je za magazin Hello! otkrio kako je tu haljinu, koja je bila baš na njezin rođendan dostavljena u Kensngtonsku palaču kao rođendansko iznenađenje, Diana obožavala:

Mislio sam kako će nositi neku drugu haljinu, no na kraju je odabrala baš moj dizajn. Tad je bila sretnija nego što sam je ja ikad vidio. Postojalo je "ono nešto" u načinu kako se ponašala, kao neko novo samopouzdanje.

Diana je odabrala haljinu u crnoj boji, koju obično članovi kraljevske obitelji nose tijekom žalovanja, a upotpunila ju je dijamantnom ogrlicom. Nju je prije tog nosila baka kraljice Elizabete II., kraljica Mary, a Diani ju je "posudila" zauvijek. 

U lipnju je princeza postigla veliki uspjeh kad je, u ime Crvenog križa, držala govor o razminiravanju u Washingtonu. U kolovozu je letjela u Bosnu kako bi se susrela s onima koji su preživjeli nalet na mine, a sve su pratili svjetski novinari. U rujnu je trebala putovati u Hong Kong kako bi posjetila dobrotvornu ustanovu za oboljele od raka, no prije tog je planirala odmors egipatskim magnatom Mohammedom Al Fayedom i njegovim sinom Dodijem koji je s njom poginuo u prometnoj nesreći. Međutim, nikad nije zaboravila na ljubav svog života, kirurga Hasnata Khana koji se nije htio opredijeliti za život s globalnom ikonom. Naime, prije nego li je otišla na humanitarnu večeru u Tate Gallery, pitala je batlera Paula Burrella što misli bi li se Hasnatu svidjela u toj kombinaciji. Nažalost, to je bio posljednji put da je prisustvovala takvoj gala večeri, no svima je ostala u prekrasnom sjećanju. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".