Cure, najbolja prijateljica na poslu vam stvarno treba! Tako stižu i promaknuća

Zamislite ovu situaciju: kasnite na sastanak i šef vam očita bukvicu pred svima. Gledate okolo u oči kolega, ali nitko vam ne drži leđa i mislite si - kako bi bilo dobro imati onu jednu osobu koja će uvijek biti tu za vas na poslu!
Vidi originalni članak

Ženski najbolji prijatelj na poslu ili "work wife" na engleskom, nije samo osoba s kojom ćete ručati ili raditi u timu, njoj se možete pojadati, tražiti savjet, ali i osjećati bolje od 9-17 na poslu. 

Zapravo, najvažnija dobrobit ženice na poslu jest ta da će vam pomoći da budete bolje na poslu, kaže Chad McBride, profesor komunikologije na Sveučilištu Creighton koji se bavi proučavanjem odnosa koji nalikuju na one bračne. To se događa jer se više date u kompanju jer želite očuvati i odnos s prijateljicom

Drugim riječima, veselite se poslu zato što ćete se tamo družiti sa svojom boljom polovicom, u ovom slučaju mislimo na prijateljicu. Kad idete na posao bez stresa, bolje ćete ga obavljati, kaže Lauren McGoodwin, osnivačica i CEO stranice Career Contessa. "Može se dogoditi da vam šef prepozna entuzijazam i činjenicu da dajete više pa vam pruži različite prilike, ali i promaknuće, a to su pokazala i brojna istraživanja."

Kako biste održali tu vezu na poslu što boljom, evo nekoliko savjeta: 
1. Podržavajte međusobne ideje 
Dogovorite se da svaki put kad jedna od vas održi neku prezenataciju ideje pred svima, da ćete ju podržati. 
2. Ne ignorirajte druge kolege
Samo zato jer ste najbolje prijateljice ne znači da morate dignuti zid oko sebe. Proširite krug prijateljstva i upoznajte jedna drugu s ostalim kolegama, ako ne radite u istom timu. 
3. Izjadajte se, slušajte, ponovite
Kad više ne možete podnijeti stres, izađite sa svojom ženicom s posla i porazgovarajte. Kad se izjadate nekome na poslu, to znači da probleme nećete nositi doma, a slobodno vrijeme ćete koristiti onako kako treba!
4. Držite joj leđa, ali nemojte lagati
Čak i kad ste uvijek na njenoj strani, ne želite kompromitirati svoju poziciju i izmišljati neke razloge zašto, primjerice, nije poštivala rokove. 

Upoznajte prve žene članice Kravat pukovnije: 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".