Cipele Mirele Holy izazivale poglede: Siguran hod i stav na platformama od čak 13,5 centimetara

Moj modni ukus ipak je bio pretjerano radikalan za ovo podneblje. Možda da živim primjerice u Velikoj Britaniji, Americi, Francuskoj ili negdje gdje je tržište mnogo veće, možda bih se čak profesionalno bavila modom, rekla je prije par godina Holy
Vidi originalni članak

Bivša ministrica i aktualna predavačica na fakultetu Mirela Holy voli upečatljive modne kombinacije te uglavnom preferira crnu i bijelu boju, a upravo se u bijeloj kombinaciji od glave do pete pojavila ovoga vikenda na zagrebačkoj špici. U fokusu ove kombinacije bile su cipele s visokom platformom brenda Naked Wolfe.

Riječ je o natikačama platformama koje su prodaju po cijeni od 325 eura. Dostupne su u bijeloj, crnoj i metallic boji, kao i model s kombinacijom crne boje i srebrnih ukrasa. Peta im je visoka 13,5 centimetara, a ukrašena je njihovim prepoznatljivim logom vučje glave. Prednja platforma visoka je 5,5 centimetara.

- Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti napravila sam čak i nekoliko modnih revija i pokušavala se na taj način baviti modom, no moj je modni ukus ipak bio pretjerano radikalan za ovo podneblje. Možda da živim primjerice u Velikoj Britaniji, Americi, Francuskoj ili negdje gdje je tržište mnogo veće, ne bi tako završilo. No, zaključila sam da bih bila kruha gladna da sam se nastavila baviti modom. Mislim da nisam dovoljno talentirana da bih mogla kreirati izvan svog identiteta. Moj modni ukus se nije mogao prilagođavati drugim ljudima, što nije baš dobro za posao modne dizajnerice. Kad sam to shvatila, preorijentirala sam život u neki drugi smjer i odlučila da ću kreirati samo za sebe - rekla je prije nekoliko godina Holy za 24sata. Tada je istaknula i kako nikada ne razmišlja o svom stilu. 

- Odijevam predmete koji mi se sviđaju i ne razmišljam o tome uklapaju li se u neki stil. Volim crno u kombinaciji s bijelim ili sivim, ili crno u kombinaciji s bojama poput crvene, zelene, žute. Dakle, kada bih baš morala svoj način odijevanja pospremiti u neku stilsku ladicu onda bi to bila ladica crno-bijelog svijeta, recimo - rekla je bivša ministrica. Izradila je nekoliko kolekcija koje je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća prezentirala na desetak kolektivnih i samostalnih modnih revija u Zagrebu i Hrvatskoj, imala je izložbu šešira koje sama izrađuje te izložbu modnih crteža. 

Mirela i danas, kako piše na njezinu blogu, kreira uglavnom za sebe, iz 'gušta', no osim svojih kreacija s velikim zadovoljstvom nosi i kreacije hrvatskih dizajnera. Osim u estetskom, moda je Mirelin predmet interesa i u akademskom i ekološkom smislu. Predaje i piše radove o održivoj modi  jer je trend brze ili jeftine mode (fast fashion/cheap fashion) koji je globalno prisutan putem high street brandova velika prijetnja okolišu i klimi.

U galeriji pogledajte još street style izdanja sa špice:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".