Chic i fantastičan način da se ugrijete ove zime: Odaberite baršun, za svaki dan ili posebne prigode

Volimo ga jer se može suptilno ubaciti u svakodnevne outfite i dati im dozu posebnosti, a u isto se vrijeme savršeno uklapa s formalnom garderobom.
Vidi originalni članak

Kako uđemo u prosinac, tako se u garderobi sve više okrećemo prema komadima koji su malo elegantniji, malo bogatiji, malo sjajniji... Ipak se nalazimo u najsjajnijem i najraskošnijem mjesecu u godini pa svaka odjevna kombinacija traži dodatnu dozu “onog nečeg” elegantnog, makar se radilo samo o stajlinzima za svaki dan.

Vedrana Likan direktorica je i partnerica tvrtke Colliers, a osim nekretninama, bavi se mentoriranjem i osnaživanjem žena u biznisu, zelenom gradnjom, obnovom Zagreba i najavljuje novu etapu projekta ‘21 put prema uspjehu’. Divu potražite na kioscima sutra, 11.prosinca, uz Večernji list.

 

U prvi plan dolazi i vječni baršun, koji je i šik i fantastičan način da se ugrijete i ove zime. Volimo ga jer se može suptilno ubaciti u svakodnevne outfite i dati im dozu posebnosti, a u isto se vrijeme savršeno uklapa s formalnom garderobom. Na sakoima, haljinama, hlačama, čak i na cipelama i torbama, baršun je takvog “karaktera” da sa samo jednim plišanim komadom cijela kombinacija dobiva epitet svečane.

Ponovno smo u kolekcijama velikih dizajnerskih imena pronašli ideje kako ga nositi. Čak i ako niste njegov fan, ako ste baršun do sada preskakali, teško da ćete ove sezone odoljeti kombinaciji njegove sofisticiranosti i upečatljivosti. Luksuzna modna kuća Dior na modnoj pisti predstavila je kaput na čijoj se baršunastoj površini prelijevaju nijanse tamnoplave, a tako raskošan može parirati i vječnom klasiku – crnom kaputu.

Isabel Marant poigrala se crnom haljinom i pokazala kako ovaj svevremenski “must have”komad fantastično izgleda kad se presvuče u baršun. Haljina u midiverziji idealna je i za obiteljsko druženje i za poslovni božićni party, a zahvaljujući bogatstvu baršuna, dodatni modni detalji i nisu potrebni. Etro donosi model kojem dozu raskoši daju volani, a Maje ima najromantičniji spoj čipke i baršuna, predstavljen u maloj plavoj haljini. Sličnu je formulu ponudio i Ghost London, samo u crnoj varijanti.

Preferirate li više odijela umjesto haljina, ono u velvet verziji odlično će se uklopiti u kombinacije ovog mjeseca, no jednako dobro izgledat će i u ostatku godine. Saint Laurent predlaže odijela u zemljanim varijantama – na prvu možda netipičan izbor za božićni outfit, no ovakvo odijelo upotpunjeno zlatnim detaljima i u kombinaciji s efektnom bluzom može biti odličan odgovor na svaki prosinački dress code. Želite li se držati “standardne” crvene, pogledajte kako to radi Gucci s genijalnim modelom s naglašenim ramenima, a Norma Kamali donosi vječnu klasiku u crnoj boji.

Tajna je svake kombinacije u detaljima, a baršun će pružiti baš tu dozu luksuza i elegancije koju prosinac traži i u kombinacijama za svaki dan. Dodajte je tako što ćete izabrati rajf, efektne cipele, torbu presvučenu baršunom ili remen koji će podići i najjednostavniji styling.

Najšik baršunaste komade pronađite u galeriji

Saint Laurent, My Theresa, 2290 eura Saint Laurent, My Theresa, 595 eura Yezy, Outnet, 386 eura Sergio Rossi, Outnet, 425 eura Roger Vivier, Outnet, 1023 eura Roger Vivier, Outnet, 558 eura Paul Smith, Outnet, 364 eura Norma Kamali, My Theresa, 245 eura Miu Miu, My Theresa, 1290 eura Marni, Outnet, 1224 eura Maje, Outnet, 101 euro Jennifer Behr, My Theresa, 125 eura H&M, 30 eura Gucci, My Theresa, 2200 eura Ghost London, Outnet, 142 eura Furla, Outnet, 214 eura Fendi, My Theresa, 790 eura Etro, My Theresa, 2940 eura By Far, Outnet, 336 eura

 

Kakve genijalne čizme nosi marketinška stručnjakinja: 'Uvijek izaberem ono što drugi ne izaberu'

Mirisi s kojima nema greške: Za ove parfeme kažu da su savršen dar ispod božićne jelke

Dame koje nas uvijek oduševe svojim kombinacijama: 'Kao mama i kći, uvijek razmjenjujemo garderobu'

Čizme poput njezinih hit su već godinama, a nećete pogriješiti ni ako ih i ove zime dodajte u outfite

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".