Chanel je predstavio novu kolekciju: Modeli prošetali elegantne lookove kroz zanimljiv park skulptura

Virginie Viard za reviju je surađivala s umjetnikom Xavierom Veilhanom koji je zaslužan za park skulptura
Vidi originalni članak

Na aktualnom Tjednu mode u Parizu, novu kolekciju je predstavio i Chanel. Virginie Viard, koja je prije četiri godine došla na mjesto Karla Lagerfelda, udružila se s umjetnikom Xavierom Veilhanom s kojim se već radila tri puta. Zajedno su kreirali couture kolekciju za proljeće/ljeto 2023., i to inspiriranu životinjama koje su postala polazna točka i za ostatak nove kolekcije. 

Viard i Veilhan pripremili su pravi show i unutar Grand Palais Ephémère, dvorane na trgu Place Joffre, stvorili izmišljeni gradski trg. U pozadini se vrtio rave soundtrack, a osim lookova s piste, pozornost su ukrale i skulpture za koje je zadužen upravo umjetnik Veilhan. Vogue piše kako je revija bila iznimno zabavna. Dok su gosti zauzimali svoja mjesta, prikazivani su bestijariji koje je Gabrielle Chanel držala u svojem stanu u Rue Cambon. 

Kreativna direktorica Chanela rado surađuje s Xavierom Veilhanom i uvijek rado želi čuti njegove prijedloge. Pripreme za novu reviju bile su potpuno novo isksustvo jer je uključio neočekivane elemene koji su pričali priču. Bestijarij Gabrielle Chanel zapravo je ispričan uz moderan pristup, što je istaknuo Bruno Pavlovsky iz Chanelovog modnog odjela. Dodao je i da je u ovoj kolekciji, više nego ikad do sada, dekor taj koji gura kolekciju. Virginie ga, ističe, koristi kako bi naglasila detalje, što za Chanel funkcionira izvrsno. Životinjski su se motivi našli u cijeloj kolekciji, u samim odjevnim predmetima i modnim dodacima. Međutim, Viard ih je prilagodila siluetama koje su bile sasvim pojednostavljene.

Inače, za Chanel je ova haute couture revija bila prvo od mnogih događanja u 2023. Iz luksuznog francuskog brenda istaknuli su da se posebno raduju Fashion Manifestu u Victoria and Albert Museum u Londonu, što je događaj predviđen za rujan ove godine. Kroz haljine Gabrielle Chanel, izložba prikazuje impresivan dizajn iz prvih dana osnivačice brenda. Iz Chanela su dodali kako je kolekcija važna za nove generacije i da se nadaju kako će se takva vrsta moderne veze s prošlošću i dalje održavati. 

Lookove sa Chanelove revije pogledajte u galeriji

FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: DPA/Pixsell

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".