Capri hlače se vraćaju: Evo pet načina kako stilizirati kontroverzni trend za jesen

Capri hlače nisu samo prolazni trend; njihov povratak u jesen 2024. godine potvrđuje njihovu sposobnost prilagodbe i re-interpretacije kroz desetljeća.
Vidi originalni članak

Capri hlače ponovno se vraćaju u središte modnog svijeta, potvrđujući svoju reputaciju jednog od najpolarizirajućih odjevnih komada. Ove sezone, capri hlače uvelike se vraćaju na modnu scenu i postaju nezaobilazan trend za jesen 2024. Inspirirane ikonama stila iz sredine 20. stoljeća, moderne interpretacije capri hlača donose osvježeni osjećaj elegancije i sofisticiranosti, a zvijezde poput Belle Hadid, Julie Fox i Daisy Edgar-Jones već su ih uvrstile u svoje garderobe. Ovaj trend ponajprije je viđen na modnim pistama i ulicama tijekom posljednjeg Tjedna mode u Kopenhagenu, pokazujući da su capri hlače postale novi favorit uličnog stila.

Ovosezonske capri hlače vraćaju nas u dane Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Brigitte Bardot, kada su ove starlete popularizirale klasičan izgled. Za razliku od trendova s početka 2000-ih koji su uključivali traper capri hlače s manžetama i cargo stilove, jesen 2024. donosi sofisticiranije varijante. Krojevi su elegantniji, materijali luksuzniji, a dizajni su usmjereni na minimalizam i kvalitetu izrade. Ove capri hlače često su izrađene od finih tkanina kao što su pamuk, lan i viskoza, čineći ih idealnim za kombiniranje s jednostavnim, ali elegantnim komadima poput dolčevita i klasičnih sakoa.

Na revijama Chanela i The Rowa, capri hlače su se kombinirale s bezvremenskim komadima, stvarajući izgled koji je jednako udoban koliko i elegantan. Tihi luksuz, koji karakterizira minimalistički pristup modi s naglaskom na kvalitetu i bezvremenskost, odigrao je ključnu ulogu u povratku capri hlača. Ovaj trend omogućava da capri hlače izgledaju uglađeno, a ne pretenciozno, savršeno se uklapajući u moderno poimanje luksuzne mode koja naglašava diskretni glamur.

Kako stilizirati capri hlače: 5 jednostavnih načina

  1. Capri hlače i blazer: Kombinacija capri hlača s prilagođenim blejzerom stvara izgled koji je istovremeno poslovan i moderan. Dodajte jednostavnu bijelu majicu ispod blejzera i klasične cipele s malom potpeticom za sofisticirani dnevni izgled.

  2. Casual elegancija: Spojite capri hlače s jednostavnom majicom kratkih rukava i elegantnim mokasinama ili balerinkama. Ovaj izgled je idealan za opuštene izlaske ili neformalne susrete.

  3. Boho chic: Za ležerniji izgled, kombinirajte capri hlače s prozračnim tunikama ili košuljama s uzorkom. Dodajte sandale na remenčiće i nekoliko statement nakita za boho vibru.

  4. Monokromatski izgled: Birajte capri hlače i gornji dio u istoj boji za elegantan i ujednačen outfit. Ovaj pristup naglašava sofisticiranost i izdužuje figuru.

  5. Sporty chic: Capri hlače s prugama sa strane i opuštena majica ili hoodie odličan su izbor za opuštene vikend izlaske. Dodajte bijele tenisice i torbicu preko ramena za moderni sporty izgled.

Klasika s pomakom odlično joj stoji, a dozu chica i ležernosti dodala je popularnim natikačama
Simpatične sestre imaju odličnu modnu formulu: 'Često razmjenjujemo garderobu i cipele, a pogotovo nakit'
Hoof Boots cipele s potpisom Alexandera McQueena: Kreativni dizajner Sean McGirr ugalopirao je u novu sezonu
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".