Burberry ima novi pristup: Daniel Lee omekšao je strogost army kaputa, siluete su sada nježnije i romantičnije

Velika stilizirana mašna na maslinastozelenom kaputu jasno pokazuje da kreativni direktor za proljeće 2025. otvara novo poglavlje modne kuće poznate po vojničkom kaputu i britanskoj eleganciji
Vidi originalni članak

Klasika je ključna riječ za modnu kuću Burberry, koju sada jedan od najistaknutijih dizajnera nove generacije, Daniel Lee, nastoji spasiti. Nedavno je objavljeno da se brend, simbol britanskog modnog nasljeđa, nalazi u financijskim poteškoćama. No, modni svijet mora ići naprijed, uz potrebne promjene. Umjesto šatora koji je dosad bio mjesto održavanja revije, Lee je za ovu priliku odabrao veliki betonski prostor zgrade Nacionalnog kazališta.

Takvi ogoljeni prostori traže upečatljivu kreativnu viziju, a za to je Lee, koji već dvije godine vodi Burberry, angažirao umjetnika Garyja Humea. Hume se pritom nadahnuo vlastitom instalacijom iz 1990-ih. Kako prostor ne bi djelovao previše sivo i betonski, obogaćen je velikim zelenim zavjesama i ljubičastim tepihom. Te su se nijanse nastavile i u kolekciji, pa je Burberry, brend sinonim za klasični baloner, dobio mekši, svježiji dojam.

Kolekcija donosi razne pelerine, kraće kapute, zelene tonove, blistavu lavandu, suptilnu eleganciju mekih tekstura i fluidne linije, s naglaskom na blaže izražena ramena – novi izričaj modne kuće koja se nalazi na prekretnici. Ipak, DNK brenda ostaje prisutan: tartani i tailoring savršeno oblikovanih komada. U svojoj izjavi za medije, Lee je istaknuo kako su Burberry klasici sada evoluirali, s elementima balonera koji su dekonstruirani i izrađeni od laganih materijala poput svilenog poplina i lana.

Za žene Lee predlaže kratke jakne, pelerine na vezanje oko vrata i parke s ramenima prekrivenima svilenim organza ukrasima nalik perju. Ove komade stilizira s nježnim haljinama kako bi dodatno ublažio dojam military stila. Za muškarce donosi sportski ugođaj s kompletima jakni i hlača od mekane tkanine, stvarajući romantičniji pristup odijevanju.

Pogledajte u galeriji ostatak kolekcije:

FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell

- Ovo je spoj lepršavih, fluidnih tkanina i kože te komada nadahnutih tradicionalnim britanskim uniformama - objasnio je Lee.

Predivne nijanse igraju ključnu ulogu u kolekciji: različite zelene, lila i zlatna boja savršeno zaokružuju ovu nježnu, meku estetiku novog doba, koje u Burberryju, nadaju se, ipak donosi pozitivne promjene.

Pokazala je kako s lakoćom kombinira klasiku i trendove, a u bijelom od glave do pete izgleda odlično
Njezin je genijalan stil pravo osvježenje na špici: 'Volim dati šivati stvari, ovu haljinu mi je sašila moja krojačica'
Zakon i moda: Ustavni sudac ima modni stil bez ijedne mane, čak i kada pogledate stare fotografije

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".