Brojni poznati na KENZO x H&M VIP shoppingu

Nakon spektakularne revije u New Yorku na kojoj je globalno predstavljena Kezno X H&M kolekcija, zagrebačka prodavaonica H&M na Cvjetnom trgu u srijedu navečer bila je destinacija svih zaljubljenika u modu i shopping. Preko 200 uzvanika iz društvenog života uživalo je u opuštenoj shopping atmosferi, odličnoj glazbi za koju je bio zadužen poznati DJ Vazmenko.
Vidi originalni članak

Dugo očekivana kolekcija KENZO x H&M napokon je došla u H&M prodavaonice diljem svijeta pa tako i u zagrebačku na Cvjetnom trgu. Brojni zaljubljenici u ovaj neobičan dizajn osnivača Kenza Takade ostali su oduševljeni kolekcijom koja se našla na policama trgovine. Atmosferu je podigao DJ Vazmenko, a okupila su se i poznata lica domaćeg društvenog života. Kenzo je predstavio kolekciju za žene i muškarce, a zajedničko im je da obiluju jarkim printovima o razigranim siluetama, a svemu pečat daje senzibilitet 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Na policama se našlo ponešto za svakog: majice s prepoznatljivim Kenzo logom, šarene haljine, statement čizme i kaputi, vesele šilterice, kožne rukavice, upečatljive čarape...Vidljiv je utjecaj japanske mode, primjerice kimona na oblike i krojeve, folklora kroz trake i nabore na odjeće, a kroz sve se provlači i sportska nota koja nosi urbanu energiju. Zaštitni znak kolekcije svakako je šarolik spektar boja i printovi koje se sudaraju i kontrastiraju. Ni muška kolekcija u bojama i printevima ne zaostaje za ženskom pa su klasični muški komadi poput jednostavnih majica, trenirka s kapuljačom, bomber jakni i parki dobili sasvim novo ruho u kojem se printovi i teksture spajaju i modi daju jednu sasvim novu i slobodnu dimenziju.

Kolekcijom su ostali oduševljeni svi prisutni, a kako ovu neobičnu kolekciju nosi u svakodnevnim situacijama među prvima su pokazali glazbenica Sara Renar, glumica Petra Kurtela, reperica Superbabe Killah te tattoo majstor Nikola Zorotović. Svatko je od njih kolekciju uspješno uklopio u svoj već postojeći stil, a nisu krili koliko im se kolekcija sviđa. Glumica Petra Kurtela izjavila je:

Volim H&M, volim Kenzo, ova suradnja idealan je modni spoj i apsolutno sam zaljubljena u svaki komad.

I Sara Renar dijeli slično mišljenje pa je sretna što je moda postala dostupna i pristupačna svima, a ova joj se kolekcija posebno svidjela jer slavi individualizam i odvažnost

Bez obzira na to što je kolekcija vrlo osebujna, pune vrećice poznatih poput Ive Balaban, Nine Mie Čikeš, Mirana Kurspahića, Ivane Mišerić, Sonje Kovač, Olje Vori i Ive Leko dokaz su da su svakako upućeni u sve svjetske trendove te da znaju cijeniti vrhunski dizajn. Jedan od komada koji se razgrabio među prvima svakako je dugački kaput zebrastog printa u crvenoj i rozoj boji, dok su klasične Kenzo pulovere koje svaka trendeseterica ima u ormaru uspijeli u svoju shopping vrećicu spremiti samo najbrži

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".