Borna Kotromanić pokazala nam je svoj ormar: Imam osebujan stil, ali ne volim patiti za modu

Borna je poznata po eklektičnom stilu kojime naglašava tijelo te je odijevanje za nju igra i kreativna podloga za osjećaje i emotivna stanja. Obožava i platforme, one su za nju - hodajuće postolje
Vidi originalni članak

Bivša modna kreatorica Borna Kotromanić, koju je nekada imala brend 'Borna & Fils', i danas cijeni modu, stilski je zanimljiva na više načina. Naime, ima osebujan modni stil te svojim izgledom, kako kaže, priča priče.

- Ne volim slijepo slijediti trendove, volim svojim izgledom i odijevanjem pričati vlastite priče. Tako je svakodnevno, nijedan dan nije nebitan. Čak i kada sam u kući, moram sebi biti, moram biti usklađena s onim što nosim, pa čak i ako sam gola. Volim također gola hodati po stanu - priznaje nam Borna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njezin stil je specifičan i po tome što je ona jako komforna u svom tijelu, odjeću je naprosto prirodna ekstenzija onoga kako se ona u tom trenutku osjeća.

- Odjeća otkriva moj trenutni film u glavi, no ona se mijenja kroz vrijeme, prati moje životne transformacije i mijenja se. Tako da u mom ormaru nema ništa starije od dvije godine - veli Borna te dodaje kako je sretna da ima dosta prijateljica i sestre kojima može proslijediti svu tu robu. Pritom sebi, dodaje, otvara prostor za neke nove aktivne metamorfoze.

- Da bih kupila neki odjevni predmet, moram njime biti oduševljena. Kod mene je ili wow ili je no. Među mojim favoritima nalazi se i crveni lakirani kaput koji totalno odražava moju osobnost, moćan je, mogu ga nositi na večernju haljinu ili običan dnevni izlazak - objasnila nam je. Uz njih nosi cipele na platformu, koje su jednako crvene i lakirane. Taj model koji joj daje na visini i inače često nosi, postale su njezin zaštitni znak.

- Često ćete kod mene u ormaru naći cipele na platformu, ja platformu zovem hodajuće prijestolje. To je neki moj trik da dobijem visinu i eleganciju noge, a da se ne patim. U mom ormaru ne postoji štikla. Nikad moja želja da blistam nije na uštrb ugode. Tako da za ljepotu, a pogotovo još manje za modu, ne volim patiti - izjavila je. Osim platformi voli i kombinezine, oni su za nju poput druge kože.

- U njima se osjećam kao da sam u drugoj koži. Ja volim njihovu udobnost, doslovno kao košuljica, kad zmija ima svoje košuljice pa ih mijenja, tako ja mijenjam svoje kombinezone ovisno o raspoloženju i godišnjem dobu. U njima se najviše osjećam svoja, slobodna u pokretu. Mogu u istom odjevnom predmetu odraditi ujutro joga meditaciju, poslije toga prošetati do Cvjetnog i navečer ako treba u istom tom kombinezonu otići na večernji izlazak i uvijek se osjećati wow. Naravno, za to je potrebno da je čovjek komforan u svom tijelu, što ja svakako jesam i meni je ustvari odjevni predmet često višak jer ja zaista najviše svoje tijelo volim natur. A tu kombinezon intervenira najmanje - priča Borna.

U ormaru ima i niz torbica, one su manje, dinamičnog dizajna i posebne, a tu su i šeširi, posebni detalji kojima će zaokružiti svoj specifičan stil. Neko je vrijeme bila kreatorica i vlasnica brenda 'Borna & Fils', a svaka je modna revija bila jedna ispričana priča. Neke od tih kreacija i dalje ima u ormaru.

- Znala sam se poigravati šarenim materijalima koje sam naručila s Havaja te od njih radila zimske, podstavljene modele, kako nam zima ne bi bila tako siva - prisjetila se svoje modne karijere.

Inače, boje su za nju način na koji podiže raspoloženje. I sama svojom  prisutnošću nastoji atmosferi dati malo veselja i svježine, gdje god se pojavi.

- Međutim, svi moji modeli nisu bili toliko iskričavi, bilo je i klasičnih komada. Bilo je priča koje su bile i u svili, ali eto, svaka je imala jednu svoju poveznicu s nekim mojim trenutnim raspoloženjem ili fazom života kroz koju sam prolazila - naglasila je Borna te zaključila kako je odjeća koju nosimo poveznica našeg vanjskog i unutarnjeg svijeta.

Borna je i česta gošća naše street style rubrike, a u galeriji donosimo njezine najbolje kombinacije:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Arhiva Dive FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Tako jednostavan, a tako efektan outfit lijepe prevoditeljice: 'Sve više naginjem sigurnijim, neutralnim bojama'
Njezin kaput pravi je statement komad: 'Volim sve životinjske uzorke i ne postoji niti jedan uzorak koji ne bih nosila'
Odvjetnička vježbenica osvojila nas je smislom za modu: 'Prije sam nosila šareno, u zadnje vrijeme biram što klasičnije'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".