Boris Pavlin u novoj kolekciji potpisuje čarobnu dekonstrukciju cvijeća

Sanjiva romantika tema je nove palete haljina našeg dizajnera koji je poznat po tehnikama Visoke mode i ručnom radu. Kreativnost vidi u prirodi, osmišljava je na ženskom tijelu te daje novi vid retro romantike
Vidi originalni članak

Buđenje prirode kao kulisa te romantični floralni 3D elementi ističu se na novoj kolekciji Borisa Pavlina, koja koketira s umjetničkim elementima smjerova art nouveau i belle epoque.

Haljine mogu biti vjenčanice ili kreacije za posebne trenutke, jer osim srebrne i bijele, vizualno se ističu i nijanse pastela koje ponegdje podsjećaju na blistavi akvarel, okupan mjesečinom.

Istraživanje oblika koje pronalazi u prirodi, autor demonstrira kroz igru tekstilom te raznim materijalima kao što su perle pastelnih nijansi. Tematizira cvijeće, analizira ih kao modni element za romantične haljine raznih dužina i formi.

- Od brokata koji nježno iscrtavaju frezije svojom teksturom, božura izrađenih od organdija, listova bršljana izvezenih srebrnim koncem na taftu do delikatnih latica trešnje u muslinu, svaka haljina istraživanje je svile kao nevjerojatno versatilnog medija na ženskom tijelu – javlja dizajner.

Uvodi i modne eksperimente te se igra teksturama kao što su sitna stakalca, koja formi daju eteričan, gotovo bajkoviti izričaj. Ručni rad nerijetko nastavlja kristalima, finim metalnim lančićima te listićima od super tanke plastike. Upravo njih oblikuje u organske, cvjetne forme, tako da na njegovim siluetama 'raste' suptilan mikro vrt.

Dekonstrukcija cvijeća u režiji Pavlina postaje romantična forma za princeze modernog izričaja.

Haljine su jedinstvene, unikatne, izrađuje ih tjednima, svaka se radi po narudžbi, što Pavlina smješta u sam vrh hrvatskog modnog dizajna. Posljednjih šest mjeseci on i njegov tim napravili su 13 unikatnih haljina kolekcije Dreamer, koje se mogu vidjeti u njegovom showroomu u zagrebačkoj Mesničkoj ulici.

Kampanju potpisuje Franjo Matković, make-up Sanja Agić, kosu Maja Misirić za Monet, a model je Karla Šekerija.

Kraljica Letizia zna da je odijelo statement komad svake kombinacije, a nosi ga uz cipele koje ne izlaze iz mode
Dobro odijelo je must have proljetne garderobe: Zgodna dama odlično nosi model ružičaste boje!
Leonarda Lončar i kćeri najstajliš su prizor sa špice: 'Obožavam bijele košulje, a za ležerniji stil uvijek biram traperice'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".