Boje, mašne i cvijeće: Kraljičin miljenik i dizajner Richard Quinn potpisao kreacije inspirirane čarolijom buketa

2018. godine Kraljica Elizabeta II prvi je puta došla na londonski tjedan mode. I to upravo na Quinnovu reviju, no prigoda je bila posebna - nova nagrada koju je kao vladarica Velike Britanije dodijelila nekom modnom autoru, za doprinost modnoj industriji države
Vidi originalni članak

Modni dizajner Richard Quinn, koji je dakle primio prvu nagradu Kraljice Elizabete II za poseban doprinost modi prije 8 godina, predstavio je novu kolekciju na tjednu mode u Londonu. Njegova je raskošna kolekcija inspirirana bogatim vrtovima, buketima i općenito cvjetnim čarolijama. A kao dodatak, tu su mašne - velike, male, raznolike i slatke.

Kao i mnogi dizajneri koji drže do vlastitog izričaja, i Quinn ima vlastiti stilski film, pa uredno ignorira taj 'tihi luksuz' koji je sada u trendu. Pritom ispisuje novu etapu svoje osnovne ideje, ovo su haljine i općenito kreacije koje tumače o njegovoj sklonosti ukrašavanju. Ovo je njegov barok - detalji, latice, lepršavost, velike dimenzije, kaputi, plaštevi... sve je to dio njegove modne drame. Puf rukav je obavezan, što veći, to bolje.

Iako u suvremenom okviru, ovi su detalji zapravo posveta nekim minulim vremenima, kad su haljine bile bogate, nosile se na posebna događanja i krasile razne operne dvorane, koncertne palače... No, ponosi se autor i tehnikama rada, pa se na kreacijama ističu elementi poput ručno apliciranih latica i sličnih eteričnih finesa, koje silueti daju nadnaravan dojam.

Iako su mu bijela i crna omiljene autor cijeni i boje, od nježne žute do suptilne zelene. No, kontrast ističe često, na razne načine demonstrira modnu igru crne i bijele, poput dviju labudica koje su se spojile u jedno i sada donose neki novi stilski hibrid.

Pogledajte galeriju ostalih kreacija:

FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell

U britanskoj maniri, autor donosi i pokrivala za glavu, njegove lepršave mreže kao da lebde oko glave. Britanci imaju sklonost raznim šeširima i sličnim kreacijama kojima ukrašavaju kosu, a Quinn tu tradiciju poštuje putem teatralnih mreža s cvijećem.

Rascvjetani su i ovratnici i šeširi, bez obzira je li haljina duga ili kratka, ukrašavati se mora. Ovdje je riječ o vrlo naglašenoj kolekciji koju će voljeti crveni tepih, ali i posebna događanja koje će dame odjećom podići na viši nivo.

Zakon i moda: Ustavni sudac ima modni stil bez ijedne mane, čak i kada pogledate stare fotografije
Omiljeni kozmetički proizvođač Olival proslavio 30 godina uspješnog poslovanja i inovacija
Poznata dizajnerica Simone Rocha na pistu poslala modele u crocsicama, a rezultat je zanimljiv

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".