Blogerica Stazi otkrila nam je brzi recept za božićnu tortu - a to je definitivno najslađe iznenađenje "ispod" bora!

Desert kao dar? Zašto ne! Rješenje je – brza božićna torta po receptu blogerice Anastazije Makjanić
Vidi originalni članak

Iako obilan božićni ručak ostavlja malo prostora za desert, vjerujemo da za tortu baš uvijek ima mjesta! Također, ona može poslužiti i kao odličan dar u zadnji čas.

S obzirom na to da nema boljeg mjesta za pronalazak inspiracije od Instagrama, zavirili smo na profil @stazisweets iza kojeg se krije Anastazija Makjanić. Gastroblogerica nam je otkrila recept za božićnu tortu koja iziskuje malo vremena, a razveselit će sve. U slast!     

Sastojci

2 jaja

140 g šećera

1 bourbon vanilija šećer

100 g oštrog brašna

80 g griza

1 prašak za pecivo

80 g omekšalog margarina

cimet i anis po želji

2 ribane jabuke

100 g sjeckanih orašastih plodova

60 g sušenih grožđica i brusnica

100 g sjeckane tamne čokolade

Glazura

70 g šećera u prahu

sok od jednog limuna

dekoracija po želji

Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje premažite margarinom. Jaja i šećer pjenasto umutite pa postupno dodajte prosijano brašno, griz i prašak za pecivo (cimet i anis po želji). Zatim umiješajte omekšali margarin, ribane jabuke, orašaste plodove i sušeno voće. Čokoladu isjeckajte na sitne komadiće pa lagano umiješajte u smjesu. Pecite 50-ak minuta (svakako provjerite čačkalicom prije nego što izvadite). Pustite da se skroz ohladi pa ukrasite po želji!     

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".