Iako obilan božićni ručak ostavlja malo prostora za desert, vjerujemo da za tortu baš uvijek ima mjesta! Također, ona može poslužiti i kao odličan dar u zadnji čas.
S obzirom na to da nema boljeg mjesta za pronalazak inspiracije od Instagrama, zavirili smo na profil @stazisweets iza kojeg se krije Anastazija Makjanić. Gastroblogerica nam je otkrila recept za božićnu tortu koja iziskuje malo vremena, a razveselit će sve. U slast!
Sastojci
2 jaja
140 g šećera
1 bourbon vanilija šećer
100 g oštrog brašna
80 g griza
1 prašak za pecivo
80 g omekšalog margarina
cimet i anis po želji
2 ribane jabuke
100 g sjeckanih orašastih plodova
60 g sušenih grožđica i brusnica
100 g sjeckane tamne čokolade
Glazura
70 g šećera u prahu
sok od jednog limuna
dekoracija po želji
Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje premažite margarinom. Jaja i šećer pjenasto umutite pa postupno dodajte prosijano brašno, griz i prašak za pecivo (cimet i anis po želji). Zatim umiješajte omekšali margarin, ribane jabuke, orašaste plodove i sušeno voće. Čokoladu isjeckajte na sitne komadiće pa lagano umiješajte u smjesu. Pecite 50-ak minuta (svakako provjerite čačkalicom prije nego što izvadite). Pustite da se skroz ohladi pa ukrasite po želji!