Bivša prva dama postala Viktorijina anđelica: Carla Bruni zablistala u crnom kompletu

Modna pista nikad nije izgledala glamuroznije nego sinoć, 15. listopada, kada se spektakularna Victoria's Secret revija vratila nakon šest godina pauze.
Vidi originalni članak

Nakon dugih šest godina, Victoria's Secret modna revija ponovno je zauzela svoje zasluženo mjesto na modnoj sceni, vrativši glamur i raskoš kakvu samo ovaj brend može pružiti. Pista, ispunjena raskošnim svjetlima i senzacionalnim outfitima, dočekala je najbolje svjetske modele, no jedno lice bilo je potpuni hit večeri – bivša prva dama Francuske, Carla Bruni. Svoju prvu reviju za Victoria's Secret, Carla je, u svojoj 56. godini, odradila s nevjerojatnom samouvjerenošću i šarmom koji su osigurali da o njoj priča cijeli svijet.

Carla Bruni, model, pjevačica, bivša prva dama i nekadašnja "femme fatale" svjetske modne scene, ponovno je zakoračila pod reflektore modne piste, ali ovaj put u posve neočekivanom okruženju – na reviji Victoria's Secreta. Revija, poznata po svojoj senzualnosti i odvažnim kreacijama, dobila je dodatni sloj sofisticiranosti i zrelosti s Carlom koja je, svojim crnim čipkastim kombinezonom i blještavim detaljima, podsjetila sve prisutne na svoju bezvremensku eleganciju. Njezina krila u obliku srca, ukrašena šljokičastim resicama, dodala su poseban dojam mistike i glamura, naglašavajući njezin status modne ikone.

Ono što je najviše iznenadilo gledatelje nije bila samo njezina besprijekorna figura, već nevjerojatna lakoća s kojom je koračala pistom. Carla, koja je tijekom 90-ih bila jedan od najtraženijih supermodela, pokazala je da ni desetljeća provedenog izvan mode nisu umanjila njezin osjećaj za stil i sofisticiranost. Ovaj trenutak bio je više od povratka na pistu – bio je to trijumf žene koja je tijekom godina prošla kroz mnoge promjene, no zadržala nepokolebljivu auru.

Osim Carle, Victoria's Secret revija donijela je i mnoga druga iznenađenja. Jedno od njih bila je plus-size manekenka Ashley Graham, koja je po prvi put kročila ovom pistom. Nosila je senzacionalan crni komplet, čime je Victoria's Secret signalizirao inkluzivniji pristup ljepoti, što je veliki zaokret u odnosu na prethodne godine. Iako su crni outfiti dominirali revijom, sve je vrvjelo odvažnim krojevima, blještavim detaljima i šarenim krilima – od vatreno crvene do nježnih pastela.

No, revija nije bila samo o modi, već o slavi različitosti, snazi i povratku žena koje redefiniraju ljepotu i stil. Carla Bruni postala je simbol te priče, jer je njezina prisutnost na pisti pokazala da ljepota i stil nemaju rok trajanja. Povratak žene koja je izgradila karijeru na spoju mode, politike i glazbe donio je novu dimenziju ovoj modnoj priči, a svijet je bio oduševljen.

Nakon šest godina popularan show Victoria's Secret vratio se u punom sjaju:

FOTO: Reuters/Pixsell Kate Moss FOTO: Reuters/Pixsell Grace Elizabeth FOTO: Reuters/Pixsell Tyra Banks FOTO: Reuters/Pixsell Eva Herzigova FOTO: Reuters/Pixsell Adriana Lima FOTO: Reuters/Pixsell Imaan Hammam FOTO: Reuters/Pixsell Carla Bruni FOTO: Reuters/Pixsell Adriana Lima FOTO: Reuters/Pixsell Bella Hadid FOTO: Reuters/Pixsell Irina Shayk FOTO: Reuters/Pixsell Gigi Hadid FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell Gigi Hadid FOTO: Reuters/Pixsell Ashley Graham FOTO: Reuters/Pixsell Joan Smalls FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Reuters/Pixsell Tyla FOTO: Reuters/Pixsell Lisa iz grupe Blackpink FOTO: Reuters/Pixsell Cher

Dok se Carla Bruni vraćala na pistu, njezin privatni život našao se u središtu skandala. Njezin suprug, bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy, suočava se s ozbiljnim optužbama za korupciju, a prijeti mu i zatvorska kazna. Carla, koja je uvijek stajala uz njega, sada se i sama našla pod istragom zbog sumnje na sudjelovanje u prikrivanju dokaza vezanih uz nezakonito financiranje Sarkozyjeve kampanje. Unatoč ovim turbulentnim trenucima, Carla se nije povukla iz javnog života, već je hrabro zakoračila naprijed, zadržavši eleganciju i dostojanstvo.

Ova priča o ljubavi, politici i skandalu počela je gotovo filmski. Carla Bruni upoznala je Nicolasa Sarkozyja u studenom 2007. godine na večeri kod zajedničkog prijatelja. Iako su njih dvoje iz potpuno različitih svjetova – on je bio konzervativni političar, a ona umjetnica s liberalnim stavovima – među njima je odmah zaiskrilo. Sedam tjedana kasnije, 2. veljače 2008., već su se vjenčali u Elizejskoj palači, učvrstivši svoj status jednog od najpoznatijih i najintrigantnijih parova svijeta.

Carla je uvijek isticala kako nije očekivala da će se zaljubiti u Sarkozyja, osobu s kojom se politički nije slagala. "Bila je to ljubav na prvi pogled. Nisam mislila da mi se takvo što može dogoditi u četrdesetima, ali, eto, dogodilo se," ispričala je Carla u razgovoru s Naomi Campbell. Njihova ljubavna priča, unatoč mnogim izazovima, opstala je i tijekom Sarkozyjevih političkih skandala, a par i dalje ostaje jedan od najpoznatijih na svjetskoj sceni.

Carla Bruni, rođena 23. prosinca 1967. u Torinu, odrasla je u umjetnički nastrojenoj obitelji. Njezina majka bila je koncertna pijanistica, a Carla je od malih nogu bila okružena glazbom i umjetnošću. No, modni svijet brzo ju je privukao, i već u 19. godini započela je svoju karijeru u modelingu, radeći za najveće svjetske modne kuće. Tijekom 90-ih bila je jedno od najpoznatijih lica modnih pista, no krajem desetljeća odlučila je slijediti svoju strast prema glazbi.

Njezin glazbeni stil, kombinacija francuskog šansona i indie-pop zvuka, osvojio je srca publike. Albumi poput Quelqu'un m'a dit iz 2003. godine pokazali su njezin poseban glazbeni senzibilitet, dok su njezine emotivne pjesme odražavale iskustva života, ljubavi i umjetnosti. No, njezina uloga prve dame Francuske nakon braka sa Sarkozyjem donijela joj je novu dimenziju javnog života, gdje se nije isticala samo kao supruga političara, već i kao ambasadorica humanitarnih projekata i kulturnih inicijativa.

Sanja Doležal nekad i sad: Kako se poznata pjevačica i televizijska voditeljica mijenjala tijekom godina
Genijalna modna priča sa zagrebačke špice: Denis i Oraya oduševili su nas na prvu!
Ljepotica sa zagrebačke špice nosi savršenu jesensku kombinaciju i pristaje joj kao salivena

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".