Bijela je haljina must have u ljetnoj garerobi: Evo zašto je ovaj model pravi spas od jutra do večeri

Savršena modna formula za ovu toplu sezonu je jednostavna: lagana bijela haljina, ceker i sandale u kojima možemo provesti cijeli dan - tako jednostavno, a tako efektno, styling iz kojeg nećete poželjeti izaći cijelog ljeta.
Vidi originalni članak

Nema tog komada u ormaru koji dočarava ljeto, opuštenost, ležernost i odmor kao lepršava, bijela haljina koja je neizostavan dio kofera pri pakiranju za godišnji odmor, ali i omiljen odabir kad temperature na gradskom asfaltu prijeđu iznad 30 stupnjeva pa kompliciranje oko odijevanja jednostavno nije opcija.

Ono što je u ostatku godine vječni klasik u garderobi, mala crna haljina, u ljetnim danima ona pomalo pada u drugi plan i mijenjamo je s bijelim modelom. Bijele lepršave modele biramo za plažu, večernju šetnju rivom i ručak u gradu, dok su oni stroži i nešto zatvoreniji modeli idealni za poslovno odijevanje, koje može biti pravi izazov na visokim temperaturama.

Za uredski dress code idealni su modeli haljine-košulje, pravi spas u ljetnim danima, kao i modeli na preklop. Popularizirala ih je Diane Von Furstenberg, a imaju kultno mjesto jer se vjeruju da pristaju baš svakoj figuri - model s uzorkom koji predlažemo oduševit će sve romantičarke.

Ako poslovno mjesto dozvoljava nešto ležerniji dress code, talijansku luskuzni brend Valentino poslužit će kao savršena inspiracija jer je model haljine-košulje stavljen na jednu novu razinu koja istovremeno izgleda cool i chic, a funkcionira u svim varijantama: u kombinaciji sa sandalama, špagericama, natikačama, salonkama pa čak i tenisicama.

Kao mnogo puta do sad, iz američkog dizajnerskog brenda Marchesa ponudili su još jednu haljinu koju odmah stavljamo na listu želja - midi model s volanima i cvjetnim motivom. Nije moguće govoriti o bijelim haljinama, a pritom ne spomenuti događaj na koji prvo asociraju, vjenčanja, a ako preferirate pomaknutu klasiku ili tražite odmak od tradicionalnog, dašak inspiracije možete pronaći u satenskim modelima brenda Alice + Olivia.

Bijele haljine i uzorci se vole, pogotovo na lepršavim modelima koje nosimo u svakoj ležernoj prigodi, bilo da je riječ o odlasku na plažu, neformalnom večernjem druženju s prijateljima ili šetnji gradom. Bijele haljine tijekom ljeta posebno dobro izgledaju u kombinaciji s pletenim torbama i cekerima koji više nisu rezervirani samo za more i plažu, već su postali sastavni dio naših outfita za svaki dan.

U galeriji potražite najljepše modele bijelih haljina s high street potpisom:

FOTO: Bershka 199 kn FOTO: Bershka 199 kn FOTO: Bershka 249 kn FOTO: Stradivarius 139 kn FOTO: Stradivarius 199 kn FOTO: Stradivarius 199 kn FOTO: Stradivarius 139 kn FOTO: Stradivarius 229 kn FOTO: Stradivarius 199 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 229 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 499 kn FOTO: Zara 399 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 229 kn FOTO: Zara 149 kn

Aktraktivna brineta nije mogla proći nezamijećeno u savršenoj ljetnoj haljini cvjetnog uzorka
Bijela haljina ljetni je must have: Zgodna dama zablistala je u jednostavnom, ali efektnom stylingu
Kako izgleda savršen outfit? Studentica arhitekture blista u haljini koja se treba naći u svakom ljetnom ormaru
Frendice sa zagrebačke špice imaju savršene outfite za svaki dan: "Volimo prošetati centrom grada u ljetnim haljinama"

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".