Beskrajna romantika Marine Lacković

FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić FOTO: Karmen Poznić
Larie by Marina Lacković predstavlja kolekciju "Byron" inspiriranu romantizmom...
Vidi originalni članak

Popularna zagrebačka dizajnerica Marina Lacković koju obožavaju brojne fashionistice, lansirala je kampanju za najnoviju kolekciju svog modnog brenda Larie, za sezonu proljeće/ljeto 2016 pod imenom "Byron".

Iz modne radionice zagrebačke dizajnerice Marine Lacković dolazi romantična kampanja za najnoviju kolekciju proljeće/ljeto 2016. kojom će otvoriti ovogodišnji Fashion Week Zagreb 11. prosinca. Larie by Marina Lacković, modni je brend koji je u jako kratkom vremenu oduševio sve ljubiteljice i poznavaoce mode te postao sinonim za modernu, urbanu djevojku koja se ne boji istovremeno biti ženstvena, glamurozna, ali i romantična.

Upravo je romantizam glavna inspiracija najnovije Marinine kolekcije. Romantično, nerealno, nestvarno - tri su riječi koje obilježavaju kolekciju te kojima se dizajnerica Larie vodila pri njenom stvaranju. U novoj kolekciji Marina koristi samo najfiniju čipku, a prevladava paleta crne, bijele, sive i puderaste boje. Svaka je haljina jedno malo umjetničko djelo u koje je utrošeno od 7 do 15 metara tanke čipke nalik na paučinu te su zbog toga haljine nevjerojatno lagane i nosive.

Baš kao što ih pronalazimo u romantizmu, tako se i u Marininoj kolekciji ističu upravo njegovi glavni elementi uz dodatak moderne doze koju pronalazimo u ženstvenim krojevima. Prepoznatljivi bogati, široki rukavi te stožasti donji dio i naglašen uzak struk samo su neke od karakteristika romantične Larie djevojke. U gornjem djelu, Marina kombinira različitu čipku i satenske trake koje vizualno izdužuju torzo, a "točku na i" čine mali i veliki volani koji se pojavljuju na rukavima te gornjem i donjem dijelu haljina, čime su modeli dodatno obogaćeni i prošireni. 

Uz romantične i sanjive haljine, kolekciju čine i nezaobilazna odijela koje Marina ponekad smatra ženstvenijim i izazovnijim čak i od mnogih kratkih haljinica. Atipična odijela obilježavaju potpuno drugačiji krojevi, duži blejzeri te ženski frakovi s čipkanim i mrežastim rukavima. Odijela u ovoj priči poprimaju sasvim novu dimenziju.
Marina naglašava kako joj je ovo najdraža Larie kolekcija do sad, a u njenom stvaranju idejama nije bilo kraja pa nas tako u kolekciji očekuje i do 60 modela romantičnih haljina i ženstvenih odijela koje ćemo za dva tjedna vidjeti i na pisti zagrebačkog tjedna mode!

Fotografije je snimila Karmen Poznić, scenografiju osmislila Tatjana Grivić, a prekrasna Ana Laura Kapetnović zaštitno lice je lice kampanje. Dijana Bole-Sajko zaslužna je za šminku, a za frizuru je kreirala Iva Balentić iz salona Jagoda. Stvaranju cijele kampanje zaslužne su i asistentice Matea Makelja, Tara Matić i Barbara Šandar.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".