Bermuda hlače koje je popularizirala princeza Diana ponovno su veliki hit ovog ljeta

Osim svoje formalne garderobe, Diana je također imala odlične modne kombinacije van dužnosti.
Vidi originalni članak

Princeza Diana modna je ikona čija se odjeća i dan danas često spominje. Na reviji Jacquemus proljeće/ljeto 2024. u Château de Versailles prošlog tjedna, motivi u stilu Diane bili su po cijeloj kolekciji, uključujući volane inspirirane 80-ima i ogrlicu od više niti od safira i bisera koju na modnoj pisti nosila Kendall Jenner.

Iako se nikada nije previše udaljila od kraljevskog protokola, barem ne dok je bila u braku s tadašnjim princom od Walesa, Charlesom, Diana je uvijek koristila modu kako bi izrazila svoju osobnost, bilo kroz upečatljive printeve i prodorne boje, Dior torbe, Versace haljine ili Jimmy Choo cipele. Osim svoje formalne garderobe, Diana je također imala odlične modne kombinacije van dužnosti. A jedan komad koji je bio jednako ključan za ležernu ljetnu garderobu kraljevske obitelji kao što su njezine biciklističke hlače i bejzbolske kape, vratio se na dnevni red stila ove sezone.

Princeza je često fotografirana u bermudama u toplijim mjesecima. Tako je 1989. Diana uočena kako napušta školu princa Williama u elegantnim crnim bermudama s velikim džemperom s V-izrezom i lakiranim cipelama. Zatim je 1990. večerala u londonskom restoranu odjevena u tamnoplave kratke hlače, nadopunjene odgovarajućim blejzerom na dvostruko kopčanje i bluzom na točkice. Na obiteljskom izletu u MGM Studios na Floridi, Diana je nosila kaki verziju bermuda u kombinaciji s bijelom majicom kratkih rukava i kožnim remenom. Kratke hlače bile su posebno definirajuće obilježje njezine garderobe nakon razvoda, kada je postala poznata po samopouzdanju u modi i fotografirana u odjeći koja je uvijek bila glamurozna, ali nikad ukočena.

U 2023. bermude doživljavaju preporod i mnoge trendseterice biraju upravo model koji je bio omiljen princezi Diani, kako prenosi VogueHailey Bieber ovog je ljeta nosila bijeli par bermuda iz Loulou Studia uz Leset majicu, Bottega Veneta Andiamo torbu i sandale The Row uparene s čarapama.

Sofia Richie uočena je u Los Angelesu odjevena u bež plisirane Alaïa bermude i bijelu Re/Done majicu, dopunjenu hobo torbom The Row, sunčanim naočalama Oliver Peoples X Khaite i tenisicama Loewe.

Traper verzije bermuda, nazvane jorts, također su zavladale scenom. Haileys Bieber voli vintage Levi's parove, dok je Gigi Hadid nedavno viđena u New Yorku u Agolde traper bermudama u kombinaciji sa crnom majicom, Prada Cleo torbom i Adidas Samba tenisicama. 

U lepršavim haljinama oduševile na špici: 'Odjenule smo cvjetne uzorke jer nam je bilo fora da u njima idemo na Cvjetni trg'
Sportske hlačice i elegantan sako odlično izgledaju u kombinaciji simpatične ekonomistice: 'Malo odvažnosti dobro dođe'
Top kakvog nosi simpatična odvjetnica apsolutni je ljetni hit: 'Po vrućinama mi je ova kombinacija idealna'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".