Beauty korektor: Melania Trump i Nataša Janjić

Što je Old Hollywood make up i koje kriterije morate zadovoljiti kako biste ga i vi, poput naše glumice znali nositi, orktiva Mihaela Dodić!
Vidi originalni članak

Nova prva dama Amerike primjer je kako smokey eyes tehnikom oči mogu doći do izražaja, što je pokazala i u izbornoj noći. No on se nosi u posebnim prilikama, a više o tome zna Mihaela Dodić.

Melania Trump

Amerika je dobila svoju novu prvu damu Melaniu Trump. Gospođa Trump aktualna je tema većine tabloida te modnih magazina, obzirom na njezino podrijetlo, izgled, status bivše manekenke i dizajnerice nakita. Rođena je u Sevnici, Slovenija, bavila se modelingom te kratko vrijeme studirala umjetnost na Ljubljanskom sveučilištu. Živjela je u Milanu, potom u Parizu te se u konačnici skrasila u New Yorku s gospodinom Trumpom.

Tijekom predsjedničke kampanje gospodina Trumpa, Melania je veliku pažnju usmjerila na svoj modni izričaj (zaljubljenica je odjeće Alexander McQueena , Valentina, Dolce & Gabbane, Ralph Laurena, Michael Corsa) te na usklađenost sa svojim suprugom. U izbornoj noći zabljesnula je u bijelom kombinezonu Ralph Laurena, i izgledala je besprijekorno.

Make up i frizura savršeno su pratili styling, a poseban naglasak bio je na pogledu prve dame. Naime, ona je poznata jer voli nositi smokey eyes što dodatno naglašava dramatičnost njenog pogleda. Uvriježeno mišljenje u žena je da smokey eyes ne pristaje osobama koje imaju male oči te da ih dodatno smanjuje. Melania nam je primjer kako tehnikom smokey eyes oči mogu doći do izražaja. Nije pravilo da se smokey eyes nosi samo za posebne prilike, večernje izlaske, on je nosiv i u dnevnoj varijanti, posebice ako vam stil života i dnevni tempo nalažu sofisticirani izgled. Bitno je za dodati da smokey eyes nije uvjetovan samo crnom ili sivom bojom već se može izvesti gradacijom bilo koje boje u više nijansi. Pripazite na odabir ruža ili sjajila za usne koji bi trebali biti neutralni, puderaste ili svjetla roze boje.

Eksperimentirajte i nađite svoju dobitnu kombinaciju, baš kao i gospođa Trump koja će narednih godina plijeniti pažnju svojim izgledom. 

Nataša Janjić

Nataša Janjić kazališna i filmska glumica ovogodišnja je dobitnica nagrade "Story Hall of fame" za najbolji modni stil. Na dodjelu nagrade pojavila se u haljini brenda Alduk te je bila jedna od bolje odjevenih te večeri, tako su barem procijenili modni znalci. Ono što moja malenkost može procijeniti (opa. osobna stvar kome se što sviđa) svakako je make up, bio je uistinu divan. Za ovu prigodu Nataša i njezin/a make up artist/ica odlučili su se za "Old Hollywood make up" te su time cijelom stylingu (odjeći i kosi) dali jednu posebnu notu. Ovakav izgled zahtjeva besprijekoran ten, baršunaste teksture, lijepo definiranu obrvu, precizno izvučen eyeliner i neizbježan crveni ruž. Bilo da se radi o dnevnoj ili večernjoj varijanti, ovakav izgled definitivno odaje dojam nježnosti i smjelosti jer ponekad za nositi crveni ruž treba hrabrosti.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".