Balmain X H&M: Što sve možemo očekivati?

FOTO: Balmain // H&M Facebook Fan Page FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // Getty/Guliver FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R. FOTO: Balmain // P.R.
Suradnja koja će nas uskoro gledati s polica H&M-a u Centru Cvjetni neočekivano je opčinila svijet u maniri izdavanja digitalnog albuma pjevačice Beyonce. Balmain X H&M suradnja postavila se kao najluksuznija suradnja dosad, koja je najavljena spontano na jednoj dodjeli nagrada uz modele Jourdan Dunn i Kendall Jenner, i samim time potvrdila svoj zvjezdani status kakvoga ova modna kuća nikada do sada nije imala. Dolaskom mladog, ali ambicioznog, Oliviera Rousteinga 2011. godine na mjesto kreativnog direktora velike francuske modne kuće, stvari su se drastično promijenile, a dizajn dobio dozu drskosti, seksepila, ali i cool faktora kojega Decarnin tako jednostavno nije mogao producirati.
Vidi originalni članak

Ono što karakterizira novu fazu Balmaina mnoštvo je detalja koje dizajner uspješno reinterpretira baš svake sezone, ali na način na koji ne izgleda klišejizirano već promišljeno i svježe. To su prozirni materijali, pepita uzorak, bogate aplikacije od perlica i konopa, boxy modeli jakni i prsluka, uske mini haljine, duboki dekoltei, zlatni statement nakit, debelo remenje za struk, dugi sakoi te kratki sakoi s dvostrukim kopčanjem na zlatne gumbe... Olivier od prvoga dana slavi žensko tijelo i obline, pa ne čudi da su njegove klijentice žene bujnog poprsja i stražnjice, poput cijelog Kardashian klana, Rihanne i Beyonce.

Ništa manje ne očekujemo ni od njegove suradnje za švedskog high street mogula, H&M, koja će se na policama pronaći 5. studenog. Iako je Balmain specifičan po svojoj, usudili bi se reći, couture izradi, ali i materijalima koji se nabavljaju u luksuznim pariškim dućanima koji datiraju iz 1800-ih, očekujemo dobar miks izrade i nešto viših cijena, koje će komadi, nadamo se, opravdati. Reinterpretirati mini haljinu s perlama i ornamentima iz kolekcije za jesen/zimu 2012. bit će pravi izazov koji je i divno izveden na baršunu s bijelim i zlatnim detaljima, no kako na njega postaviti realnu cijenu koja bi zadovoljila mase, uzmemo li u obzir da je izrada komercijalna, a ideja dizajnerska?

Već smo imali prilike vidjeti neke komade iz nadolazeće kolekcije, koji zaista detaljima i krojevima "skidaju" Olivierove modele koje smo mogli gledati od 2011. do danas. Među njima se nalaze bundica nalik na dlakavi sako koji se pojavio u resort kolekciji za 2015., crne sandale sa zlatnim detaljima poput onih iz jesensko zimske kolekcije za 2014. te ružičasta haljina na sjajne rombove inspirirana modelima iz kolekcije za jesen/zimu 2013. Nastavi li dizajn za Balmain X H&M kolekciju ići u tom tonu, mnoge obožavateljice Olivierova izričaja koje si ne mogu priuštiti njegove "originale", uživat će u ovoj high street verziji, koja je u drugu ruku, jednako limitirana i značajna sama po sebi. 

U galeriji pogledajte modele za koje vjerujemo da će se pojaviti u Balmain x H&M kolekciji.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".