Balerinke se vraćaju u modu: Trendseterice ih već nose, i to u kombinaciji s - debelim čarapama!

U fokusu su balerinke koje izgledaju poput Mary Jane modela, odnosno u kombinaciji s remenčićem na prednjoj strani, a jedan od najtraženijih modela predstavio je brend The Row.
Vidi originalni članak

Bez obzira na činjenicu što se nalazimo usred zime, razmišljamo o trendovima koji će se nositi kad zatopli, a među njima su i balerinke. Model obuće, o kojem svatko ima mišljenje, mnogi nazivaju i omraženim, a strani modni portali ističu ih kao jedan od najvećih proljetnih trendova. Voljeli ih ili ne, teško im je osporiti njihovu praktičnost pa su idealne za svaki dan, ako prilika nije za tenisice, a ne preferirate visoke potpetice.

U fokusu mnogih trendseterica su one s potpisom brenda The Row pa tako Who What Wear piše kako je 2023. godina u kojoj ćemo ih viđati posvuda. Kao inspiracija mogu poslužiti kombinacije Kendall Jenner koja je nedavno viđena u najklasičnijem izboru, crnom paru balerinki.

Bustle piše kako će na proljeće u prvom planu butu tzv. balletcore - iako se balerinke dugo vremena nisu smatrale cool parom obuće, proljeće 2023. bit će u znaku njihovog velikog modnog povratka. U fokusu su balerinke koje izgledaju poput Mary Jane modela, odnosno u kombinaciji s remenčićem na prednjoj strani, baš kao što je spomenuti model brenda The Row. Uz Kendall Jenner, balerinke već nose Bella Hadid, Dakota Fanning, Jennifer Lawrence i Zoe Kravitz, dakle sve it djevojke čiji je stil super modna inspiracija. 

Marie Claire piše kako se balerinke ubrajaju među najudobnije tipove obuće, a popularne su zbog svoje svestranosti pa se od obuće za posao lako transformiraju u par cipela za večernje druženje.

Zaboravite na modele kakvi su se nosili 2000-ih, balerinke za sezonu pred nama izgledaju i cool i chic, a tako ih i kombiniramo. U dnevnim varijantama kombinirajte ih s trapericama ili haljinama, a ideje možete prepisati i s modnih pista, poželite li nešto odvažnije i netipično. Tako su satenski par balerinki u brendu Miu Miu stilizirali uz debele bijele čarape i otmjene uniforme koje podsjećaju na školske, a u svoje kombinacije ubacio ih je i Chanel, koji u ponudi ima i neke od svevremenskih modela balerinki - prošivene dvobojne ili slingback model od tvida. 

Dakle, od modela s remenčićem pa do balerinki u špic, balerinke su ponovno cool. Provjerili smo što se nudi u omiljenim dućanima ako ih želite prošetati s prvim proljetnim danima. 

Zara, 22,95 eura Zara, 45,95 eura Zara, 49,95 eura Zara, 45,95 eura Zara, 22,95 eura & Other Stories, 79 eura & Other Stories, 79 eura Massimo Dutti, 79,95 eura Mango, 45,99 eura H&M, 49 eura H&M, 20 eura

Poduzetnica izgleda sjajno u zimskom izdanju: I torba i čizme su hit među trendsetericama

Ivanin stil je osvježenje na špici: 'Volim pratiti trendove, ali se ne odijevam nužno prema njima'

5 najčešćih grešaka koje radimo kad se češljamo: Iz zagrebačkog salona savjetuju kako ih ispraviti

Ne prati trendove: 'Kada kupujem robu, biram da je to ona koja će biti aktualna barem 10 godina'

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".