Balenciaga je izbacila novu suknju u obliku ručnika, a cijena joj je nevjerojatnih 850 eura

Dok se ručnici uglavnom povezuju s rutinama spremanja žena, Balenciaga se pridružuje dugoj tradiciji oblačenja ručnika, čineći to iskustvom za sve.
Vidi originalni članak

Od brenda koji nam je donio Croc štikle i torbu u obliku vrećice za smeće, dolazi suknja u obliku ručnika po nevjerojatnoj cijeni od 850 eura. Balenciaga, poznata po kontroverznim i neobičnim komadima, sada je predstavila svoju najnoviju kreaciju koja je začudila mnoge – sivi ručnik koji se nosi kao uniseks suknja do koljena. 

Suknja dolazi iz kolekcije za proljeće/ljeto 2024., no čini se da se nije pojavila na modnoj pisti tijekom revije na Tjednu mode u Parizu, već se prvi put pojavila na internetu ovaj tjedan. Iako je izrađena od materijala ručnika, opremljena je s dva gumba i unutarnjim remenom te dolazi u bež, crnoj i kameno sivoj boji. Ono što očito razlikuje ovaj izgled od svih drugih ručnika za kupanje je izvezeni Balenciagin logo na prednjem dijelu suknje i činjenica da se može čistiti samo kemijski.

I ono što nije iznenađujuće, suknja je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama. “Sjetite se da je netko doista iznio ovu ideju, menadžeri su se složili s njom, netko ju je proizveo, netko je napravio marketing za nju, netko ju je postavio na web stranicu, a opet nitko nije mislio da je ovo loša ideja,” napisala je jedna osoba, “Doslovno mogu kupiti jedan ručnik koji tako izgleda za 15 dolara u Kmartu,” dodao je drugi. 

Suknja dolazi nekoliko mjeseci nakon što je Balenciagin kreativni direktor Demna rekao za Vogue da se planira odreći šašavih komada i smanjiti imidž brenda. “Ozbiljan je posao napraviti odjeću. Ne radi se o stvaranju imidža ili buzzu ili bilo čemu od toga”, rekao je u intervjuu u veljači.

Iako su mnogi već stvorili razne fore ovog izgleda, Balenciaga je daleko od prve koja je ručnike predstavila kao predmet visoke mode. Za proljeće/ljeto 2020. Prada, Fendi i Ludovic de Saint Sernin poslali su suknje u obliku ručnika niz pistu, dok su Miu Miu i Acne Studios to učinili 2017. odnosno 2015. godine. Godine 2018. Donatella Versace čak je oživjela komplet frotirnih tkanina s otisnutim leptirima iz kolekcije Giannija Versacea iz 1995. godine. Marc Jacobs napravio je šljokičastu sliku haljine u obliku ručnika koja je predstavljena u izdanju američkog Voguea iz veljače 1989. godine.

Dok se ručnici uglavnom povezuju s rutinama spremanja žena, Balenciaga se pridružuje dugoj tradiciji oblačenja ručnika, čineći to iskustvom za sve.

Novu Divu Style pronađite na svim kioscima za 5 eura:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bijelu bluzu kraljica Letizia odlično je 'razbila' elegantnim, ali upečatljivim hlačama zelene boje
Brojne poznate osobe pridonijele su stvaranju adventskih vijenaca kakve do sada još niste vidjeli
Simpatična Katarina stoji iza malog brenda Vunikat: 'Posebno volim kukičati kragnice jer me podsjećaju na mamu'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".