Bakin ormar je 'out'! Ove jeseni za stylish outfite zavirite u ormare svojih djedova

Odlični jesenski komadi koji ne poznaju dobnu granicu
Vidi originalni članak

Već se neko vrijeme vraćamo retro i vintage trendovima, a u posljednje vrijeme sve što vidimo na našim bakama promatramo kao dobre kandidate koje bismo i mi mogli odjenuti. Svilene marame, midi suknje, dugi kaputi i baloneri, cipele s malom potpeticom, Birkenstockice... Sve su to odjevni komadi koje će vam baka sigurno pohvaliti i pitati gdje ste to kupili. 

No, ove jeseni repertoar se širi. Osim u bakin, možete za inspiraciju zaviriti i u djedov ormar. Od samtanih i vunenih hlača, preko kariranih blejzera do oxfordica - ponuda je i u ovom slučaju bogata. 

Rombovi

Tradicionalni škotski uzorak više nije rezerviran samo za golf terene ili džempere vaših očeva i djedova. Ženska ponuda odjeće vrvi prekrasnim vunenim džemperima upravo ovog uzorka. 

Karirani sako

Karirani blejzeri nisu novost na modnoj sceni, ali pojačana ramena i oversized modeli definitivno su odraz muških sakoa. Vuneni, bez zlatnih detalja i zagasitih nijasni ove sezone bit će nezabilazan trend.

Samt

Samt je svjetlo dana ponovno ugledao zahvaljujući dizajnerskim brendovima poput Guccija i Alexachung. U pastelnim nijansama samtani odjevni komadi osvojili su nas još prošle zimske sezone, no ovaj ćemo put posegnuti za jesenskim nijasnsama poput boje cigle ili tamnosmeđe.

Lanac za naočale

Osim što su lanci na naočalama vrlo funkcionalan modni dodatak, izgledaju i neodoljivo. Dok su vam naočale na očima, zlatni ili nanizani perlicama lanci odlična su zamjena za naušnice, a kad ih skinete, imate nadomjestak za lančić. 

Oxfordice

Cipele na vezanje možemo slobodno nazvati modnim evergreenom, a dosad smo ih uvijek viđali u ženstvenim kombinacijama sa suknjama, haljinama ili uskim hlačama. Ove jeseni napravite korak dalje i omiljene oxfordice obujte u kombinaciji s čarapama s rombovima ili na samtane hlače. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".