Povratak baby doll-a

Oslobodite jednu vješalicu u ormaru i rezervirajte ju za model haljine koja već hara modnom scenom. Idealna za sve građe tijela, za mala ili velika poprsja, dijelove mjeseca kada vam je stan opskrbljen čokoladom i ostalim poslasticama, babydoll haljina je obavezna ove zime.
Vidi originalni članak

Babydoll su voljeli u prvoj polovici 20.st. , došla je kao inspiracija za komad koji prekriva plastičnu lutku, a njezina popularnost kroz godine samo je rasla. Godine 1942. američka dizajnerica donjeg rublja, Sylvia Pedlar, jedna je od prvih u svijetu koja je napravila dizajn ove haljine. Za njezinim modelom poludjele su žene diljem Amerike, no ona je odbila da se haljina pod njezinom kreacijom tako zove. Ime babydoll populariziralo se 1956., zahvaljujući Carroll Baker, tada devetnaesto godišnjoj glumici, koja se zaljubila u novu verziju spavaćice. Iako je prvih godina nakon nastanka babydoll imala svrhu seksi odjevnog komada za spavanje, to se ubrzo promijenilo. 

Balenciaga je svoju prvu babydoll haljinu lansirao 1957.godine Iako već par godina ne zauzima mjesta na modnim pistama, možete je pronaći kao odličan odjevni predmet u dućanu, a onda joj ne možete odoljeti. No, ukoliko ste zaboravili na nju, Dior, Valentino i Chloe su samo jedni u moru onih koji nisu. Sa dolčevitom ili ruskom kragnom, mekanom čipkom ili old school uzorkom, možete ju kombinirati gotovo na sve. I tu je njezina čar. A evo i primjera kako je možete isfurati.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".