Asos i dalje dostavlja, no uvodi jednu neobičnu promjenu - modeli će se fotografirati doma

Kako bi zaštitili zdravlje zaposlenika i kupaca, uveli su nekoliko promjena u dostavi i online šopingu
Vidi originalni članak

- Znamo da je ovo neobično razdoblje za sve nas, no želimo vam nastaviti pružati trenutke bijega od stvarnosti, napisali su iz Asosa u izjavi na društvenim mrežama. 

- Činimo sve što je u našoj moći da Asos i dalje funkcionira, a istovremeno slijedimo sve vladine smjernice prema kojima se savjetuje da internetska maloprodaja i dalje ostane otvorena za dobro gospodarstva, za zaštitu radnih mjesta i da bi se pomoglo ljudima da ostanu doma, dodali su. Kažu kako je njihov prioritet i dalje zdravlje, kako zaposlenika, tako kupaca pa su se zbog toga odlučili na nekoliko promjena u načinu isporuke i online šopingu.

- Dostava za idući dan više nije moguća i zamijenjena je opcijom 'najbrža dostava', koja može potrajati do tri dana, dok vrijeme standardne dostave može trajati do 15 dana. I dalje će dolaziti novi odjevni komadi svaki tjedan, ali primijetit ćete promjenu pozadine i cjelokupne scene te nekoliko poznatih modela jer modeli i Asosovi insideri snimaju sve proizvode iz svojih vlastitih domova, napisali su. 

Inače, Asos se prošlog tjedna susreo s ozbiljnim kritikama jer ga je britanski sindikat optužio da igra ruski rulet s ljudskim životima jer nisu odmah uspjeli provesti mjere socijalnog distanciranja u skladištima. Britanski je sindikat na društvenim mrežama bio vrlo glasan i uporan pa se na kraju oglasio i Nick Beighton, CEO Asosa, osvrnuvši se na to da flash sale nije bio neophodan u ovim izazovnim vremenima: 

- To je mid season rasprodaja, ne flash rasprodaja. Činjenice su stvarno bitne i ponekad neugodne za vaše priče, znam... Molim vas, držite se činjenica. Sretna subota. Još uvijek nemate nikakve činjenice, nikad niste ni bili u skladištu, napisao je. 

Zastupnica Sarah Owen pridružila se raspravi i rekla:

- Možda nismo imali to zadovoljstvo da posjetimo vaše skladište, ali smo na vašoj web stranici vidjeli stvari koje stvarno nisu neophodne za vrijeme ove krize. Zašto riskirate živote zaposlenika?

- Sarah, djelujemo prema smjernicama vlade i po njihovim poticajima jer su izričito potaknuli internetsko poslovanje zbog gospodarstva i očuvanja radnih mjesta, ali da se pritom poboljšaju mjere zaštite zdravlje, odgovorio je Beighton, prenose britanski mediji. 

Britanski portal RTIH zamolio je Asos za komentar, a oni su rekli:

- Odbacujemo navode jer su lažni. Služe samo za stvaranje panike i histerije u ionako neizvjesnim vremenima i dio su stalne kampanje protiv nas. Jednostavno je pogrešno reći da nemamo uspostavljene protokole o socijalnom distanciranju, kao i da tisuće zaposlenika rade pod jednim krovom. U stvarnosti imamo oko 500 zaposlenika koji rade u skladištu od 680 tisuća kvadratnih metara. Imamo i stroge protokole za društveno distanciranje, ali je odgovornost naših zaposlenika da ih se pridržavaju.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".