Arileo - od početka do danas

Prepoznatljivi kombinezoni i zemljani tonovi karakteristike su branda Arileo kojima malo tko može odoljeti...
Vidi originalni članak

Tim Arileo čine bračni, a i modni partneri Marija i Jurica Pirić koji se nakon završene prestižne modne škole Marangoni u Milanu vraćaju u Split 2003.

Talentiranim dizajnerima nije mnogo trebalo da pronađu svoje mjesto u svijetu mode, pa je tako Marija upala u probranu ekipu dizajnera brenda Armani. Iskustvo je stjecala i u redovima Stefanela i Benettona, dok je Jurica zanat brusio kod Francuza Nitye, radeći na relaciji Pariz – New Delhi.

Danas je Arileo glasovit po prepoznatljivim kombinezonima koji iz godine u godinu osvajaju srca publike.

2003.

Osnivanje brenda Arileo. Prepoznatljivo ime dobiveno je spajanjem njihovih dvaju horoskopskih znakova Aries (Ovan) i Leone (Lav).

2006.

Brand Arileo svoju kolekciju prikazuje na prvom Cro A Porteru koji je te godine održan u Splitu. Mladi je modni dvojac dočekan s velikim interesom.

 

2007.

Cro A Porter preselio se u Zagreb, a za Arileo tim bio je to dodatni poticaj da publici u glavnom gradu predstavi najnoviju kolekciju. Reakcije kritike bile su više nego dobre.

2009.

Kristina Šalinović, kasnije jedna od najtraženijih hrvatskih manekenki, svoju je prvu reviju nosila baš za Arileo, što je često i sama znala isticati u izjavama.

2013.

Fantastični bijeli kombinezon sa zlatnim remenom obilježio je deset godina rada, a nakon tri godine i dalje je jedan od najtraženijih i najprodavanijih modela.

Deseta godišnjica brenda Arileo posebno je motivirala tim. Rezultat: sjajna kolekcija

2014.

I pjevačke zvijezde vole Arileo: Danijela Martinović u elegantnoj kreaciji s potpisom Arileo.

Jelena Rozga samo je jedna od poznatih Splićanki koje često nose Arileo i to ne samo na pozornici i društvenim događanjima nego i privatno.

2015.

Osvajanje nagrade za najbolju haljinu na Splitskom festivalu.

Na velikom modnom spektaklu magazina Diva Style, Arileo je odjenuo jednu od lutkica Patricija Aguilera, uz ostale istaknute dizajnere.

Povratak u klasične 80-te

Glamurozan, raskošan i prije svega ženstveni dizajn prošlog stoljeća poslužio je kao inspiracija splitskom dvojcu da stvori elegantnu kolekciju u kojoj prevladavaju volani i naglašena ramena, dok je akcent stavljen na struk i žensku figuru. Arileo je i ovaj put ostao vjeran zemljanim tonovima koje publika tradicionalno obožava.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".