Apliciranje umjetnih trepavica uz ovih pet savjeta više neće biti muka!

Izgledaju tako lijepo, a tako ih ne znamo staviti!
Vidi originalni članak

Svaki put kada želimo postići nešto glamurozniji makeup, posežemo za umjetnim trepavicama. Iako izgledaju predivno, njihovo apliciranje zadaje nam pravu malu muku. Stavljaju se uglavnom posljednje, nakon što smo već nanijeli sjenilo, a najsitnija greška može dovesti do toga da oko moramo šminkati ispočetka, što nam pak u stisci s vremenom nije najsretnija opcija. Kako vam trepavice ne bi više predstavljale izazov, donosimo vam pet savjeta kako ih uspješno zalijepiti. 

via GIPHY

1. Prvo što trebate učiniti je prisloniti trepavicu duž ruba kapka kako biste izmjerili duljinu umjetnih trepavica te odrezali viškove koji prelaze rub oka. Dužinu trepavice također možete prilagoditi veličini svoga oka, no pritom pazite da na vanjskom rubu oka budu nešto dulje u odnosu na unutarnju stranu. 

2. Prije nego krenete lijepiti umjetne trepavice, pobrinite se za izgled svojih trepavica. Uvijačem ih prethodno podignite, a potom nanesite jedan sloj maskare. 

3. Količina ljepila koju nanosite na umjetnu trepavicu možda se čini nevažnom, no itetako je bitna. Kako biste potrefili dovoljno ljepila, istisnite ga na dlan i u njega umočite vanjski rub umjetne trepavice. Ako u pakiranju dobijete ljepilo sa štapićem, tada ga umočite u ljepilo i nanesete dužinom cijelog vanjskog ruba.

4. Ljepilo obavezno ostavite 20-30 sekundi da se osuši. Na taj će se način lakše zalijepiti i fiksirati na kapak. Trepavice potom pomoću pincete prislonite uz kapak što bliže liniji trepavica.

5. Kako biste u potpunosti fiksirali umjetne trepavice i prirodne, nježno ih prstima pritisnite uz kapak, krenuvši od unutarnjeg dijela oka prema vanjskom. Rubovi trepavica najbrže se odljepljuju, stoga ih držite malo duže uz kapak kako biste bili sigurni da su dobro zalijepljeni.

Ako je ljepilo i dalje vidljivo na kapku, preko njega nanesite tanki sloj tuša. Konačno, sve zajedno prijeđite maskarom kako bi se prirodne trepavice stopile s umjetnima. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".