Anna Nicole Smith manekenka je o kojoj je snimljen Netflixov dokumentarac, a mi smo izdvojili njezine najbolje kombinacije

Od 1992., kada se prvi put pojavila u Playboyu, do svoje smrti 8. veljače 2007., Anna Nicole Smith priča je o lijepoj djevojci podignutoj iz prašine, i onda je priča o lijepoj ženi koja je uništena
Vidi originalni članak

Prije Paris Hilton i Holly Madison, a mnogo prije uspona mode 2000-ih, postojala je Anna Nicole Smith. Odrasla u ruralnom Teksasu, Anna Nicole stekla je nacionalnu popularnost 90-ih kao Playboyeva zečica, a potom i kao model, kraseći crno-bijele plakate za mega-brend Guess. Bila je ljubljenica Amerike, hvaljena kao nova Marilyn Monroe... sve dok to nije postala.

Od 1992., kada se prvi put pojavila u Playboyu, do svoje smrti 8. veljače 2007., Anna Nicole Smith priča je o lijepoj djevojci podignutoj iz prašine, i onda je priča o lijepoj ženi koja je uništena, kako piše i-D. Nakon što se 1994. udala za milijardera J. Howarda Marshalla, postala je predmetom šale u cijeloj zemlji, a mediji su je ismijavali i nazivali raznim pogrdnim imenima, poput ‘gold-digger’ i ‘bimbo’.

U galeriji pogledajte što nose zvijezde na 76. Cannes Film Festivalu:

FOTO: Abaca/Pixsell Winnie Harlow u vintage Jean Paul Gaultieru FOTO: Best Image/Pixsell Petra Nemcova u Benchellalu FOTO: IPA/PIXSELL Jourdan Dunn u Elie Saabu i Boucheronu FOTO: Abaca/Pixsell Heidi Klum u haljini s potpisom Zuhaira Murada FOTO: Newscom/Pixsell Scarlett Johansson u Pradi FOTO: Best Image/Pixsell Jennifer Lawrence u Dior Haute Couture FOTO: Abaca/Pixsell Coco Rocha u Dolce & Gabbana i Chaumet nakitu FOTO: Abaca/Pixsell Rosie Huntington-Whiteley u Valentino Haute Couture FOTO: Abaca/Pixsell Irina Shayk FOTO: Reuters/Pixsell Maya Hawke u Schiaparelli FOTO: Abaca/Pixsell Jennifer Lawrence u Dior Haute Couture FOTO: IPA/PIXSELL Sofia Carson u Elie Saab Haute Couture FOTO: Abaca/Pixsell Naomi Campbell u Valentino Couture i Chopard FOTO: Press Association/PIXSELL Natalie Portman u Dioru FOTO: Abaca/Pixsell Irina Shayk FOTO: Abaca/Pixsell Salma Hayek u Alexander McQueen FOTO: Abaca/Pixsell Gigi Hadid u Zac Posenu FOTO: Newscom/Pixsell Cate Blanchett u Louis Vuittonu FOTO: DPA/Pixsell Michelle Yeoh u Balenciagi i Boucheronu FOTO: Best Image/Pixsell Neelam Gill u Rami Al Ali Haute Couture FOTO: Abaca/Pixsell Alessandra Ambrosio u Ramzen Couture FOTO: Abaca/Pixsell Dua Lipa u Celineu FOTO: Abaca/Pixsell Carla Bruni u Valentinu FOTO: IPA/PIXSELL Gao Ye u George Chakra Haute Couture FOTO: Press Association/PIXSELL Phoebe Waller-Bridge u Schiaparelli Haute Couture FOTO: IPA/PIXSELL Naomi Ackie u Valentinu FOTO: Abaca/Pixsell Natalie Portman u Dioru FOTO: Abaca/Pixsell Cate Blanchett u Louis Vuittonu FOTO: Abaca/Pixsell Kelly Rutherford FOTO: Abaca/Pixsell Yseult u Alexanderu McQueenu FOTO: Press Association/PIXSELL Phoebe Waller-Bridge u Schiaparelliju FOTO: Press Association/PIXSELL Gemma Chan u Louisu Vuittonu FOTO: IPA/PIXSELL Kat Graham FOTO: IPA/PIXSELL Aishwarya Rai FOTO: IPA/PIXSELL Karlie Kloss u Dioru FOTO: IPA/PIXSELL Rochelle Humes FOTO: Newscom/Pixsell Catherine Zeta Jones FOTO: Press Association/PIXSELL Brie Larson u Chanelu FOTO: IPA/PIXSELL Fan Bingbing u Christopheru Buu FOTO: Best Image/Pixsell Helen Mirren FOTO: IPA/PIXSELL Soo Joo Park FOTO: IPA/PIXSELL Iris Law FOTO: Press Association/PIXSELL Laura Harrier u Saint Laurentu FOTO: Abaca/Pixsell Viola Davis u Valentino haljini izrađenoj po mjeri FOTO: Best Image/Pixsell Gemma Chan u Louis Vuittonu FOTO: Abaca/Pixsell Sara Sampaio FOTO: Abaca/Pixsell Anja Rubik FOTO: Abaca/Pixsell Grace Elizabeth FOTO: Abaca/Pixsell Elle Fanning u Alexanderu McQueenu FOTO: Best Image/Pixsell Naomi Campbell u Celine Uma Thurman u Dioru i Chopardu FOTO: Abaca/Pixsell Alessandra Ambrosio FOTO: Best Image/Pixsell Agatha Maksimova

Kako otkriva novi Netflixov dokumentarac, Anna Nicole Smith: You Don't Know Me, tragična priča zvijezde obilježena je specifičnom vrstom mizoginije rezerviranom za lijepe, kulturno moćne žene. Danas, međutim, njezinu ostavštinu kao američke dive Generacija Z vraća kao stil života, stanje duha i feministički modni izraz. Od dubokih haljina Jayne Mansfield do Von Dutch šešira i blještavog trapera, osvrćemo se na ikonične odjevne kombinacije koje su Annu Nicole učinile uzorom za mlade djevojke.

Anna Nicole Smith 1991. sudjelovala je na pozivu za Playboy Magazine. Manje od godinu dana kasnije, pozirala je za središnje mjesto časopisa, a 1993. godine proglašena je Žečicom godine. Kako bi proslavila tu čast, Anna Nicole nosila je svjetlucavu, usku haljinu s halterima koja podsjeća na glamur starog Hollywooda.

Sa svojom plavom kosom i figurom pješčanog sata, Anna Nicole je nevjerojatno podsjećala na Marilyn Monroe i Jayne Mansfield. I često je govorila o svom divljenju Marilyn, a na početku svoje karijere odala je počast svojim prethodnicama u nizu lookova s ​​crvenog tepiha, fotografija za Playboy, pa čak i Guess! Kada je osvojila svoju nagradu za Playboyevu zečicu godine, Anna Nicole nosi bijelu haljinu od šifona u znak počasti Marilyninoj kultnoj bijeloj haljini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mean Vintage (@mean.vintage)

Desetljeće kasnije, nosila je još jednu haljinu u čast Marilyn (ona kojoj će Kim Kardashian također odati počast na Met Gala 2022.). Na Tjednu mode u New Yorku 2004. godine, nosila je haljinu ukrašenu kristalima koja je upućivala na kultnu haljinu starohollywoodske glumice "Sretan rođendan, gospodine predsjedniče".

Kako je interes medija za Annu Nicole nastavio rasti u ranim godinama, kanal E! ponudio je manekenki da glumi u televizijskoj emisiji koja bi detaljno opisivala njezin privatni život. Anna Nicole Show debitirao je u kolovozu 2002. s najvećom gledanošću kabelske televizije za reality show. Sada vjerna zvijezda reality TV emisija, Anna je postala glavno mjesto na industrijskim događajima, uključujući brojne dodjele nagrada koje je ugostio kanal reality programa VH1. Na godišnjoj dodjeli nagrada kanala "Big In", ona nosi zadivljujuću haljinu od tirkizne čipke sa svojom prepoznatljivom visoko podignutom frizurom.

2004. Anna Nicole lansirala je istoimenu modnu marku koja će uhvatiti njezin vlastiti "Tex-Sex" stil, inspiriran njezinim teksaškim korijenima. Na zabavi povodom predstavljanja u Las Vegasu, reality zvijezda nosila je odjevnu kombinaciju koja utjelovljuje blistavi, Southern Belle izgled njezine etikete: satensku minihaljinu s korzetom i dijamantskim nakitom.

Anna Nicole krasila je jumbo plakate kao još jedna počast Marilyn. Umjesto Guessa, ovaj put je to bio za PETA-u. Anna Nicole je glumila u jednoj od kampanja protiv krzna sa sloganom "Džentlmeni preferiraju plavuše bez krzna". Na lansiranju kampanje, Anna Nicole pozira sa svojim psićem Marilyn  u skraćenom pletenom džemperu i traperu dovoljno niskog da otkrije kristalni prsten na pupku.

Anna se 2004. pojavila u The Tonight Showu odjevena od glave do pete u znakove 2000-ih: satenska bomber jakna, Von Dutch kaubojski šešir i torbica u obliku torbe za kuglanje, te par ružičastih niskih hlača - s njezinim imenom ukrašenim preko stražnjice!

U galeriju pogledajte što se ovih dana nosi na zagrebačkim ulicama:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Pedro Almodóvar u Saint Laurent bomber jakni od 2500 eura modno zasjenio mlađe kolege
Elle Fanning zabljesnula u haljini s ručno uvezenim kristalima i potpisom Alexandera McQueena
Prevladavaju bijela i crna boja: Ovo su najbolje odjeveni na drugom danu 76. Cannes Film Festivala

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".