Anatomija modnog pogotka: Genijalna Sienna Miller kao modna inspiracija u Netflixovoj seriji

Sienna Miller u “Anatomiji jednog skandala” tumači lik Sophie Whitehouse, čija garderoba oduševljava iz epizode u epizodu jer, kako kažu, redefinirala je pojam “power dressinga”
Vidi originalni članak

Bez obzira na to je li vam se svidjela serija “Anatomija jednog skandala” ili je ipak ne biste preporučili, oko jednog se svi slažu – garderoba Sienne Miller, koja tumači glavni lik, je besprijekorna!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

– Željeli smo ispričati priču Siennina lika Sophie Whitehouse i kroz njezinu kosu i šminku. Ona je osoba koja je od rođenja imala sve, zna što izgleda dobro i zna kako nositi make up te pritom ostaviti dojam kao da se oko svog izgleda uopće ne trudi – rekla je za Vogue Katy Benton, stilistica kose i vizažistica koja stoji iza svih izdanja Miller u Netflixovoj hit-seriji koja tjednima nije silazila s liste najpopularnijih u Hrvatskoj. Kad je riječ o make upu, cilj je bio postići da ne izgleda kao da je upravo ustala sa stolca za šminkanje pa su izbjegavali velike količine pudera. Pozornost krade i Siennina kosa i valovi koji ostavljaju onaj željeni, “messy” dojam. U isto vrijeme njezina je kosa trebala izgledati glamurozno i luksuzno, no objašnjava vizažistica, i realistično, odnosno u skladu s njezinim stilom života.

Kad je u pitanju moda, svi su složni da je Sophieina garderoba redefinirala pojam “power dressinga”. Iza njezinih stylinga stoji dizajnerica kostima Sam Perry, koja je radila i na seriji “Killing Eve”. Za odjevne je kombinacije birala niz luksuznih brendova kao što su Max Mara i Celine. U razgovoru za Times Perry je rekla:

– Odjeća može izgledati moćno, no ona ne znači nužno i sreću. Cijeli svijet može vam se raspadati bez obzira na to što nosite lijepu odjeću. Lik koji tumači Sienna Miller ne iskorištava svoju seksualnost da bi dobila ono što želi. Sophie se odijeva dobro jer ima novca i može si to priuštiti. Ali, ona nije tašta.

Sophie se u seriji pojavljuje u kombinacijama koje su osmišljene tako da se njima šalje i važna poruka. Kako epizode prolaze, tako imamo priliku vidjeti Sophie i u nekim ležernijim, opuštenijim izdanjima koja ne predstavljaju samo ono što joj se događa u životu nego su i svojevrsni znak bunta.

Jednostavne haljine dugih rukava, u kojima smo je imali prilike vidjeti, predstavljaju način na koji se mnoge moderne žene žele odijevati. Umjesto naglašenih ramena i odijela dolaze džemperi, koje Sophie obožava, te savršeno krojeni kaputi u svim nijansama smeđe. Ormar lika koji tumači Sienna Miller pravi je primjer capsule-garderobe, kod koje su u prvi plan stavljene kvaliteta i funkcionalnost, dok kvantiteta pada u drugi plan. Sophie preferira dolčevitke, koje nosi tijekom cijele serije, i to tako dobro da ih poželite odjenuti čak i ako niste njihova ljubiteljica. Tu je i kaput u boji devine dlake, vječni klasik u zimskom ormaru koji je izvrsna investicija jer je nosiv godinama, chic i svevremenski. Sophie nosi jedan od kultnih modela u modnom svijetu, onaj s Max Marinim potpisom. Uz taj klasik ističe se i kaput bez kragne u genijalnoj narančastoj boji, koja izvrsno nadopunjuje njezinu bež-sivu garderobu.

Kad su u pitanju boje, Sophie se okrenula neutralnim nijansama i bež tonovima, što vidimo već u jednoj od prvih scena, kad se na druženju pojavljuje u svilenoj krem haljini s crvenim ružem na usnama. Stručnjaci kažu kako takvi nježni tonovi njezinu liku u svakoj epizodi pružaju “mekoću” i lakoću dok prolazi kroz ružne životne situacije.

Kostimografkinja Sam Perry rekla je za Graziju da je ciljala na elegantan i jednostavniji look:

– Puno elegancije, ništa preusko i bez seksepila. Klasično i dostojanstveno, a u isto vrijeme i modno osviješteno.

Dodala je i da je Sophie odjeća služila kao svojevrsni štit. Osim Max Marina kaputa, neki od Sophieinih izbora koji se ističu su i Loewe Balloon torba, zatim midi haljina s potpisom Victorije Beckham te Christian Louboutin salonke.

Komade inspiriracije garderobom Sophie Whitehouse pronađite u galeriji

Red Valentino, Outnet, 419 eura Rag and Bone, Outnet, 88 eura Paul Smith, Outnet, 464 eura Maison Margiela, My Theresa, 210 eura Loewe, My Theresa, 2200 eura Jimmy Choo, My Theresa, 850 eura J Brand, Outnet, 184 eura Isabel Marant, My Theresa, 450 eura Iris and Ink, Outnet, 419 eura H&M, 129 eura H&M, 50 eura Diane von Furstenberg, My Theresa, 470 eura

 

Ni kraljica Letizia nije odoljela najpopularnijoj haljini sezone: Pogledajte kako nosi trendi model s izrezima

Konstrakta za nastup na Eurosongu odabrala popularne cipele s hrvatskim potpisom

Ni Vanna nije odoljela najpopularnijim cipelama ovog proljeća: Fantastično ih kombinira uz šljokičastu mini-haljinu

Što se u Zari trenutno može kupiti po sniženim cijenama? Ima odličnih torbi već od 99,90 kn, sandala, tenisica...

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".