Aleksandra Dojčinović: "Ne bih se usudila reći da nešto ne bih nosila jer se najčešće dogodi da se ne izvlačim iz toga"

Uoči revije, razgovarali smo s dizajnericom Aleksandrom Dojčinović koja je otkrila što možemo očekivati u kolekciji
Vidi originalni članak

Aleksandra Dojčinović u utorak 29. svibnja održat će petu samostalnu modnu reviju i predstaviti kolekciju za nadolazeće jesen i zimu. Za lokaciju ovog je puta odabrala Atelijer Meštrović, a otkrila nam je što nas očekuje u novoj kolekciji, što misli o postojećim trendovima, koga bi voljela vidjeti u vlastitom dizajnu na crvenom tepihu te koji su joj planovi za ljeto. 

Što nam pripremate u novoj kolekciji?

Nježne tkanine u snažnoj izvedbi, s puno šljokica, tila, čipke i krzna. Posebno su zanimljivi novi modeli cipela i čizama, torbca i toplih kaputa, a mene osobito vesele haljine od buklea, materijala koji će sigurno biti hit iduć zime.

Zašto ste baš odabrali Atelijer Meštrović kao mjesto revije?

Iz više razloga. Prvi je što je to, kao i sve dosadašnje, još jedna lijepa razglednica mog rodnog grada i uz to nekadašnji dom možda našeg najvećeg umjetnika svih vremena. Danas je to muzej koji nas zauvijek podsjeća na veličinu Ivana Meštrovića. Htjela sam i neke nove klince na neki način vratiti nekim starim, zaboravljenim uzorima i podsjetiti ih koliko su ustrajnost i strpljenje važni jer samo oni dovode do uspjeha.

Koja vam je bila misao vodilja pri stvaranju i što je bila inspiracija?

Nikada nemam klasične nalete inspiracije, već mi se ideje, barem je tako bilo do sada, naprosto počnu slagati jedna na drugu. Uvjerena sam da u mom slučaju one dolaze iz srca, same po sebi i nekad mi se čini da bih mogla stvarati svaki dan kada bih imala vremena i prilike. Neka nit vodilja za ovu kolekciju bio mi je baš prostor u kojem ću je izložiti. Mislim da je to privilegija i čast izlagati tamo. 

Kako vam se sviđaju trendovi za nadolazeće ljeto, što ćete nositi, a što ne?

Nosit ću pamučne predimenzonirane topiće na traperice i ljetne čizme. Među nijansama prevladavati će ružičasta i narančasta, a među uzorcima točkice i pruge. Neću zazirati od boja, a i ne bih se usudila reći da nešto ne bih nosila jer  se onda najčešće dogodi da se ne izvlačim baš iz toga.

Odjevali ste mnogo poznatih dama; koga biste još voljeli vidjeti u vlastitom dizajnu?

Emily Blunt i Aliciu Vikander kao predvodnice nove generacije dama sa stavom. One su sve ono što želim da moj brand predstavlja - talentirane, samozatajne i s izvanrednim osjećajem za modu.

Nakon ovog ludog tempa, pretpostavljam da slijedi bar malo odmora... Kakvi su planovi za ljeto?

Za ljeto za sada imam spremnu samo torbu s cijelim arsenalom mojih omiljenih Biobazinih proizvoda za sunčanje, koja je već godinama moj omiljeni ljetni brand. Gdje ću i što ću isplanirati ću pomno tek nakon revije, ali već sada znam da ću dio provesti na našoj obali, a dio negdje vani.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".