Alduk u susret novoj sezoni i kolekciji

FOTO: Pixsell/Davor Puklavec FOTO: Davor Plukavec/Pixsell FOTO: Pixsell/Davor Puklavec FOTO: Pixsell/Davor Puklavec FOTO: Pixsell/Davor Puklavec FOTO: Davor Plukavec/Pixsell FOTO: Pixsell/Davor Puklavec FOTO: Pixsell/Davor Puklavec FOTO: Davor Plukavec/Pixsell FOTO: Pixsell/Davor Puklavec
Hrvatski modni dizajner Ivan Alduk ekskluzivno za Divu otkrio je kako će izgledati nova kolekcija za jesen/zimu 2015/16. godine. Provirili smo iza kulisa njegovog drugog (ili ipak prvog) doma koji se nalazi u Palmotićevoj ulici 58 gdje se smjestio ALDUK showroom, a što smo tamo doznali saznajte u nastavku teksta.
Vidi originalni članak

Njegove modele nose brojna poznata imena, više hrvatska, manje strana, no svojim radom (barem do sada) pokazao nam je da se može napraviti puno, a odraz toga je i nova kolekcija koja će biti lansirana kroz nekoliko tjedana. Ivan nam je otkrio da iz sezone u sezonu  nadopunjava svoje kolekcije novim idejama, no uvijek ostaje pri tome da odjeća koju kreira mora biti ženstvena, senzualna i mistična. Za razliku od prethodnih kolekcija, klijentice će ovog puta moći u svojem ormaru imati komade dnevne odjeće poput košulja, jakni, haljina i suknji prilagođenim svakodnevnim potrebama žene. Svoju inspiraciju za novu kolekciju Ivan je pronašao u viktorijanskim i srednjovjekovnim vremenima, što se odražava na haljinama na kojima prevladavaju visoke kragne, dugi rukavi i detalji čipke. Materijali za kreiranje dolaze iz Ljubljane, Beograda, Barcelone, pa čak i Los Angelesa, a obuhvaćaju čipku, neopren, muslin, til, hladnu vunu, pletivo itd. „Veliki sam ljubitelj crne, sive i plave boje, pa ih zato volim vidjeti na odjevnim predmetima, pogotovo svojim. U zadnje vrijeme okrenuo sam se i prema boji vina u kojoj ima nešto  kraljevsko i meni osobno privlačno te smatram da će se svidjeti i mojim klijenticama“ saznali smo na razgovoru uz kavu i pogled ADLUK atelje.

Također, sam dizajner je priznao da u kreiranju zimskih kolekcija naročito uživa jer mu one pružaju više mogućnosti i veće izazove od ljetnih. Zanimljive teksture, slojevi kao i komplicirani odjevni predmeti poput jakni i kaputa izazov su kojemu rado pristupa sa svojim timom. Sa relativno malom, ali uhodanom ekipom koja se sastoji od krojačica, asistentice, PR agentice i savjetnika, Ivan Alduk ističe da je za jednu kolekciju potrebno oko mjesec dana napornog rada, no nekako vremena uvijek nedostaje. Kao što ste mogli primijetiti, ovaj hrvatski modni brend ne izlaže na domaćim modnim tjednima posljednje dvije godine. Modne piste na kojima je prikazao preko dvadesetak revija, Ivan je zamjenio modnim kampanjama u režiji hrvatskih fotografa kao što su Mare Milin, Šime Eškinja, dvojac Decker+Kutić te Franjo Matković. Na pitanje planira li u budućnosti organizirati vlastitu reviju, Ivan nam je odgovorio da sve dolazi s vremenom, a što to znači ono će i samo pokazati.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".