Albinin look dobio je nagradu za najbolji na Dori, frizer kaže: 'Samo za frizuru trebalo nam je šest sati'

Za stajling Albine Grčić na Dori bio je zadužen Stefan Orlić, za frizuru Zvonimir Franić, a za make up look Karlo Rusan
Vidi originalni članak

Sa 198 glasova žirija i publike, Albina Grčić apsolutna je pobjednica ovogodišnje Dore, a njezin je nastup bio jedan od onih u kojem se mislilo apsolutno na sve. To dokazuje i nagrada Looksy, koja se ove godine dodjeljuje prvi put za najbolju odjevnu kombinaciju, zasluženo ju je dobio Stefan Orlić, stilist i modni urednik koji je osmislio kombinaciju splitske pjevačice. 

- Suradnji s Albinom kumovali su Branimir i Sandra Mihaljević i ovim im putem želim i javno zahvaliti na tome. Universal Music dao je zeleno svjetlo i "Albina project" je krenuo. Kao netko tko je 16 godina u ovom poslu, pored profesionalnog pristupa svemu, uvijek slušam i svoju intuiciju te mi da drago da i ovog puta nije pogriješila. Albina je djevojka koja, prije svega, sjajno pjeva, dobro rezonira stvari, poštuje ljude oko sebe, umije da sluša i čuje, ali i da kaže svoje mišljenje, što je meni dodatno olakšalo ovu igru. Poslušali smo pjesmu, pogledao sam koreografski što se od njih sve očekuje i krenuo sam s prijedlozima za kostim - priča Orlić za Divu i dodaj da im je primarno bilo da se Albina ugodno osjeća u kostimu, ali da je on istovremeno dovoljno efektan, scenski i originalan. 

- Na crvenom ste tepihu mogli vidjeti Albinu u predimenzioniranom mantilu na kojeg je utrošeno preko 20 metara materijala. Nosila je i oversize šešir koji je imao pleksiglas moment kako bi vizualno zbunio gledatelje i dao mu na veličanstvenosti. Sam je kostim napravljen iz dva dijela koja su dodatno ukrašena Swarovski kristalima, metalom i kožom. Što se tiče plesača, želio sam da vizualno izgledaju uniformirani i da kao vojska prate sve što Albina nosi na sebi i u sebi. Vjerovao sam u nju, u vizualni trenutak, i drago mi je što nisam pogriješio - kaže i dodaje kako sve ovo ne bi izgledalo tako sjajno da u timu nije imao sjajno frizera Zvonimira Franića, čarobnog šminkera Karla Rusana i Helene Janjušević koja je bila zadužena za pokret i koreografiju na sceni. 

- Što se tiče nastupa u Rotterdamu, ne mogu ništa reći, osim da ćemo svi dati 300% od sebe i da ćemo se radovati, uživati u svakom segmentu stvaralaštva, kao što smo radili i za Doru, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. 

Orlić se osvrnuo i na Looksy nagradu. Nju je uoči ovogodišnje Dore predstavio je portal eurosong.hr. Riječ je o nagradi za najbolju odjevnu kombinaciju prema ocjenama žirija, s ciljem uvođenja poznatog eurovizijskog glamura i u domaći izbor za pjesmu Eurovizije. Stručni žiri sastavljen je od arhitektice Nine Mije Čikeš, Tomislava Kliškinića iz modnog dvojca Klisab, Nenada Korkuta, Dalibora Petka te Ivana Tandarića iz brenda ELFS. U žiriju su i dvije urednice spomenutog portala, a značajnu ulogu u završnoj ocjeni imala je i publika. 

Orlić je rekao:

- Looksy nagrada čini me neizmjerno ponosim i radosnim i na nju gledam iz dva kuta, profesionalno i privatno. Profesionalno jer su ljudi reagirali na kompletan "paket" naše Albine i to odlučili nagraditi, a privatno jer ovime pokazujemo da nije važno tko je koje nacionalnosti, već je važno da se međusobno podržavamo, bodrimo i koračamo u zajedničku bolju budućnost. 

Za beauty dio Albininog stajlinga na Dori zadužen je bio dvojac Franić i Rusan

- Angažirao nas je Universal Music koji je tražio najbolju ekipu za to i stvarno je tako bilo. Branimir i Sandra Mihaljević savjetovali su Karla i mene i tako je krenula suradnja. Albinu nismo znali od prije, vidjeli smo je na The Voiceu, pretpostavljam kao i cijela Hrvatska. Krenuo je nekakav zajednički "brif" oko toga kako bi trebala izgledati na Dori, a mogu reći da smo odmah jako kliknuli kao tim - govori za Divu Zvonimir Franić, jedan od najpopularnijih domaćih frizera i vlasnika Salona Franić. Dodaje kako je ekipa cijelo vrijeme međusobno bila u kontaktu, uvažavale su se sve želje pa je cijelo iskustvo bilo jako lijepo.

Karlo Rusan, mladi vizažist poznatiji pod imenom Ruka Beauty rekao je:

- Odlučio sam se za mladenački neonski tuš jer smo znali da će imati neonski video-zid pa sam htio i da u make upu bude takvo nešto. Na kraju je to bila dobra odluka jer je look ispao jako efektan. 

Što se tiče kose, Franić kaže da su, s obzirom na plesače i na koreografiju, odmah znali da žele da "ima" kose

- Stefan Orlić dosta se prilagodio stajlingom jer smo htjeli veliku kosu pa sam mu jako zahvalan na tome što mi ju je "dozvolio", odnosno prihvatio sve sugestije. Zajedničkim smo odlukama napravili to što jesmo. Albina generalno ima puno kose i trebalo je jako puno ekstenzija. Nisam ih šivao, kao što mnogi misle, bile su na "češljiće". Jako sam ih dugo pripremao da bi bile messy, a postojane. Taj nam je dan na frizuru otišlo oko 3,5 sata, a još sam dan prije pripremao ekstenzije tri sata da bi bile takve. Tako da, za tu je frizuru potrebno šest sati. Zvuči sumanuto, ali imala je između 36 i 40 klipsi na glavi. Bojao sam se da joj ne bude teško i na prvoj probi sam je pitao hoće li moći s tim zamahnuti glavom. Kaže ona meni: "Da, ja to ni ne osjetim. Uopće mi nije teško, možeš ti toga još "nakrcati" ako želiš.". To mi je bilo stvarno super - govori Franić za Divu i dodaje kako je sve ispalo stvarno super i drago mu je što su odmah svi kliknuli. Da su uistinu bili uigran tim, potvrdila je i Looksy nagrada.

- Vidjelo se da svi skupa dišemo i da smo napravili priču koja ima glavu i rep. Nagrada je došla, neću reći očekivano... I da je nagrada bila tu, i da nije, nama kao timu bi Albina stvarno bila najbolja, bez lažne skromnosti - zaključio je. 

Trener čiji stil obožavamo: 'Estetika mi je najvažnija, spreman sam nositi manji broj cipela ili kaputa da bih je zadovoljio'
Kako je učiteljica zasjenila bivšeg modela? Za razliku od Melanije, Jill Biden donosi neku sasvim novu energiju u Bijelu kuću
Modno osviješteni i na minusima: Liječnički par sa špice otkrio da se gotovo uvijek usklađuju kada izlaze
Zgodne frendice u svoje su kombinacije ubacile najveće ovosezonske trendove, inspirirajte se!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".