Ako želite samo jedan ton od glave do pete, a da nije baš diskretan i neupadljiv, neka to bude narančasta

Narančasta nas opušta, ali istovremeno daje energiju, jer u sebi sadrži i crvenu, koja u svakoj formi poziva na akciju.
Vidi originalni članak

Optimizam je uvijek dobrodošao, njega nikad previše pa ćemo ove sezone narančastu uzimati u većim dozama i to svakodnevno. Jer, dizajneri su nam tako prepisali. Svijetla, vesela i topla, ova je boja ujedno simbol ravnoteže i slobode, a nerijetko je nose osobe koje pridaju veliki značaj duhovnosti, odnosno što pozitivnijem duševnom stanju.

Ona nas opušta, ali istovremeno daje energiju, jer u sebi sadrži i crvenu, koja u svakoj formi poziva na akciju. Mnogi su se dizajneri njome poigrali – Donatella Versace naglasila ju je u nizu kreacija za tople dane, oduševila se Atlantidom i svijetom divnih tekstura, volana i zgodnih morskih sirena. Predlaže ova kraljica talijanske glam mode i ultravisoke cipele, predviđa život na visokoj nozi i mnoštvo prigoda za party.

S povratkom normalnijeg života, i štikle su se vratile u naše živote te nipošto ne žele biti diskretne. Sada su hit cipele s visokom potpeticom u nekom glamuroznom aranžmanu, jer moraju biti viđene i sjajne. Druga varijanta su salonke s tankom potpeticom, forma je snažno inspirirana pedesetima i danima stilske ženstvenosti. Ovdje je čak riječ i o neonskim tonovima jer narančasta ima svoju moćnu verziju, ulazi u sferu tehno boja.

Upravo ta neon-nijansa imala je zvjezdani status tijekom devedesetih, neko je vrijeme vladala svijetom uskih majica koje su bile viđene na svakom technopartyju. Dašak tog minimalističkog futurizma vidimo i danas, na kreacijama koje cool cure nose uz traperice visokog struka.

A ako želite samo jedan ton od glave do pete, a da nije baš diskretan i neupadljiv, neka to bude narančasta, jer njezin intenzitet čak ni u gradskom outfitu nije pretjeran. Viđena su i odijela ovog tona, njihova je strogoća smanjena na minimum kad su u ovako moćnoj kolorističkoj verziji. Ovo je jedna od onih autentičnih ljetnih boja, simbolizira odmor, poželimo njome obojiti svoju odjeću za godišnji.

Naprosto fantastično izgleda kao bluza s ogromnim puf-rukavima ili neka lepršava haljina u kojoj se osjećamo potpuno slobodno. Divna je ova koloristička varijanta i kad razmišljamo o torbama – ako ste u crnoj ili sivoj, narančasti modni dodatak podiže stilsku energiju i uveseljava vas i sve koji vas vide. A to je uvijek dobrodošlo.

Poigrali su se njima i autori tekstila s apstraktnim motivima, tu su razne kolorističke formule i pojačanje u vidu ružičaste. Te dvije boje, naime, djeluju superprivlačno, izaberite narančastu uz fuksiju. Svijet jarkih tonova i statement krojeva donosi i minicu s volanom ili više njih, prava je to inspiracija iz osamdesetih. Ovaj modni komad možete zaokružiti bijelom košuljom ili jednostavnom majicom, a kao top će poslužiti i grudnjak od badića.

Za vizualno smirenje, dizajneri ovu boju zalaska sunca kombiniraju sa žutom, njezinom nježnijom varijantom. Sfera narančinih tonova dolazi i u malim dimenzijama, primjer su razni simpatični motivi na nakitu – ogrlicama, narukvicama i naušnicama. Savršeno definiraju svijet mora, zabave i ležernosti, pa čak i na vrućem gradskom asfaltu, u trenutku kad se želimo emotivno teleportirati na neki plaža-party.

Najbolje komade u narančastoj boji kojom možete začini garderobu, potražite u galeriji

Zimmermann, Matchesfashion, 1100 eura De la Vali, Outnet, 275 eura Tohum, Matchesfashion, 327 eura Self-Portrait, Matchesfashion, 292 eura See by Chloe, Outnet, 270 eura Pucci, Outnet, 465 eura Pucci, Outnet, 410 eura Nina Ricci, Outnet, 698 eura Neous, Net a Porter, 346 eura Lauren Ruminski, Matchesfashion, 70 eura Jacquemus, Matchesfashion, 425 eura H&M, 50 eura H&M, 20 eura H&M, 15 eura H&M; 10 eura H&M, 15 eura H&M, 7 eura H&M, 4 eura Ganni, Outnet, 101 euro Gabriela Hearst, Matchesfashion, 159 eura Fred Banana, Outnet, 78 eura Fendi, Matchesfashion, 650 eura Zimmermann, Outnet, 630 eura Burberry, Matchesfashion, 150 eura Amina Muaddi, Net a Porter, 600 eura Altuzarra, Outnet, 540 eura

 

Treba li dvaput šamponirati kosu prilikom pranja? Evo što kažu stručnjaci

Sabina Glasovac briljirala outfitom u maloj crnoj haljini: 'Nikad ne nosim crno i onda me baš tada ulovite'

Mia je najmlađa osoba u Zagrebu koja je otvorila slastičarnicu: Za njene je kolače teško je reći jesu li ljepši ili ukusniji

Studentice prava nisu prošle nezamijećeno na zagrebačkoj špici: Imaju besprijekorne ljetne outfite

 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".