73. dodjela Zlatnih globusa

FOTO: getty/guliver FOTO: getty/guliver FOTO: getty/guliver FOTO: getty/guliver FOTO: getty/guliver FOTO: getty/guliver FOTO: getty/guliver FOTO: getty/guliver
Dodjela Zlatnih globusa osim što je možda i najbolji indikator za dodjelu Oscara, uvijek je posebno zanimljiva svim obožavateljima mode ali i onog istinskog Hollywoodskog glamura...
Vidi originalni članak

Sezona dodjela nagrada službeno je stigla! Sinoć održana 73. dodjela Zlatnih globusa osim što je možda i najbolji indikator za Oscare, uvijek je posebno zanimljiva svim obožavateljima kako filma tako i mode i to baš zbog tog istinskog Hollywoodskog glamura koji na ovakvim večerima ponovo zaživi. Kao što je bilo i očekivano crveni je tepih vrvio fantastičnim ( i onim malo manje) haljinama a mi vam donosimo najbolje odjevene kao i listu pobjednika.

Alicia Vikander nedavno je proglašena novim licem Louis Vuttiona pa nimalo ne čudi da je njezinu haljinu (koja je bila zvijezda večeri) potpisuje upravo francuska modna kuća LV.

Crvena boja bila je hit večeri. Mlada je glazbenica Zendaya u Marchesa raskošnoj haljini jednostavno oduševila. Jenifer Lawrence je i ovog puta odabrala Dior. Iako nismo uvijek oduševljeni njezinom isključivosti, ponajprije zbog nedostatka onog faktora iznanađenja, ovog je puta u Dior Couture žarko crvenoj haljini s prorezima i bogatim Chopard nakitom izgledala sjajno.

Rosie Huntington-Whiteley oduševila je u Saint Laurent kreaciji a glumica Lily James kao da nikada nije izašla iz uloge Pepeljuge. Za njezinu je elegantnu kreaciju zaslužna Marchesa.

Kate Bosworth doslovno je zabljesnula u Dolce&Gabbana haljini a Jenna Dewan-Tatum trudnički sjaj istaknula je raskošnom Zuhair Murad haljinom.

FILM:

NAJBOLJA DRAMA: “The Revenant”
NAJBOLJA KOMEDIJA: “The Martian”
NAJBOLJI GLUMAC, DRAMA: Leonardo Dicaprio (“The Revenant”)
NAJBOLJA GLUMICA, DRAMA: Brie Larson ("The Room")
NAJBOLJI GLUMAC, KOMEDIJA: Matt Damon (“The Martian”)
NAJBOLJA GLUMICA, KOMEDIJA: Jenifer Lawrence (“Joy”)
NAJBOLJI SPOREDNI GLUMAC: Sylvester Stallone, (“Ritam Creed”)
NAJBOLJA SPOREDNA GLUMICA: Kate Winslet (“Steve Jobs”)
NAJBOLJA REŽIJA: Alejandro G. Iñárritu(“The Revenant”)
NAJBOLJI STRANI FILM: “Son of Saul” (Rusija)
NAJBOLJI SCENARIJ: Aaron Sorkin, ("Steve Jobs")

TELEVIZIJA:

NAJBOLJA DRAMSKA SERIJA: “Mr. Robot”
NAJBOLJA KOMIČNA SERIJA: “Mozart in Jungle”
NAJBOLJA MINI-SERIJA ILI TV FILM: “Wolf half”
NAJBOLJI GLUMAC, DRAMSKA SERIJA: John Hamm (“Mad men”)
NAJBOLJA GLUMICA, DRAMSKA SERIJA: Taraji P. Henson, (“Empire”)
NAJBOLJI GLUMAC, KOMEDIJA: Gael García Bernal, ("Mozart in the Jungle”)
NAJBOLJA GLUMICA, KOMEDIJA: Rachel Bloom (“Crazy ex-girlfriend”)

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".