5 modnih trendova koji će biti najpopularniji iduće godine, a izazivali su brojne rasprave tijekom godina

Okupili smo neke od neočekivanijih i najpopularnijih stilova koji su se pojavili na modnim pistama, a koji bi na prvi pogled mogli izazvati kontroverznu raspravu
Vidi originalni članak

S 2024. koja počinje za samo nekoliko tjedana, već razmišljamo o svim novim stilovima i modnim trendovima koji će dominirati u novoj godini. Na modnim pistama za proljeće/ljeto 2024. dizajneri su se nastavili oslanjati na minimalističke i nosive elemente, uključujući obilje balonera, pencil suknji, opuštenih odijela, mini poruba i dobru dozu nostalgije za 90-ima – dajući novi život klasici kroz neočekivana kombiniranja, dramatične proporcije i svjež stil.

S tim na umu, okupili smo neke od neočekivanijih i najpopularnijih stilova koji su se pojavili na modnim pistama, a koji bi na prvi pogled mogli izazvati kontroverznu raspravu, ali možda baš vaš ormar za 2024. traži dašak svježine! Bilo da ih volite ili mrzite, nema sumnje da će ovi komadi biti na modi posvuda u proljeće.

Polo majice
Ako Miuccia Prada kaže da je polo majica prikladna za 2024., tko smo mi da se ne slažemo? Bilo da okuplja slike ljetnog kampa ili elegantnih seoskih klubova, ne može se poreći da je ležerna pamučna majica ponovno oživljena i imat će veliki trenutak 2024. godine. Pripremite se vidjeti trendseterice kako je stiliziraju na jednostavan i svjež način — nosi se uz mikro minice, zlatne haljine i slojevito preko plavih košulja.

Capri hlače
Koliko god kontroverzne bile, capri hlače su prošle sezone dobile sve veći zamah – polako smo počeli viđati siluetu iz 50-ih na generaciji Z prošlog ljeta, a modne piste 2024. u potpunosti su osigurale njihov it status. Od Tory Burch do Phillipa Lima i Mirror Palaisa, skraćene, pripijene hlače bile su uočene u kombinaciji sa svime, od balerinki do salonki na špic. Bilo da birate stilove koji padaju do koljena u uskim nogavicama ili se odlučite za skraćenu midi dužinu s krojenijim dizajnom, zajamčeno je da ćete nositi jedan od najpopularnijih trendova.

Prozirne suknje
Dok prozirni trend dominira zadnjih nekoliko sezona, za proljeće 2024. prozirna suknja zauzima središte pozornosti kao komad koji se nosi i za dan i za noć. Iako otkrivajući komad može djelovati zastrašujuće, 2024. ćemo vidjeti suknju oblikovanu na pristupačnije načine. Uparite ga s mekim džemperom s okruglim izrezom i cipelama sa špicastim vrhovima — formulom odijevanja koju ćete vidjeti kod trendseterica posvuda.

Peplum majice
Peplum se vraća bez obzira jeste li spremni na to ili ne. Silueta koja izaziva rasprave, čije je najistaknutije modno doba bilo 80-ih, s kratkim povratkom tijekom 2000-ih godina, sada se probila u kolekcije za 2024. sa svježim izgledom. Proljetne iteracije su romantične, prozračne i delikatne, a ne krute i strukturirane - savršene za uparivanje sa svilenkastom suknjom ili hlačama slobodnog kroja.

Resice
Dok resice ulaze i izlaze iz mode svakih nekoliko godina, dizajneri su pojačali glamuroznost i pokazali zabavne detalje u nizu blještavih haljina, koje podsjećaju na lepršave stilove iz 20-ih. I predviđa se da ćemo tijekom ljetne sezone vjenčanja viđati mnoge kombinacije koje u sebi sadržavaju baš – resice.

Trendovi frizura iz 70-ih vratili su se u velikom stilu i dominirat će 2024. godinom
Kate Middleton za Božić je odabrala prekrasnu kraljevsko plavu kombinaciju s elegantnim modnim dodacima
Fantastično izdanje Đurđe Tedeschi: Efektnu haljinu i gležnjače upotpunila torbom i svojim zaštitnim znakom - šeširom

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".