35 godina rada dizajnerice Matije Vuice

Veliku obljetnicu radi modna dizajnerica će obilježiti u Hrvatskom narodnom kazalištu 3. svibnja 2016. Ne propustite!
Vidi originalni članak

Dizajnerica podrijetlom iz Metkovića karijeru je, kako dizajnersku tako i pjevačku, započela 1981. Iako podjednako snažnu strast gaji prema oba poziva, ljubav prema modi 90-ih je godina prerasla u uspješnu profesiju. Njezine prepoznatljive i ekskluzivne kreacije nosile su brojne poznate osobe u Hrvatskoj, a malo je mladenki koje su imune na unikatne vjenčanice s Matijinim potpisom. Kreativnu energiju nije ograničila samo na kolekcije i modne piste pa je tako potpisala i više kostimografija za kazališne predstave i mjuzikle. 

Pogledajte kako je tekla karijera Matije Vuice:

1981. - 24. prosinca održan je prvi koncert grupe Trotakt projekt, ali i prva sjajna modna revija u sklopu koncerta.

 1985. - Potpisuje kostimografiju za predstavu “Kapetan Oliver” u režiji Vlade Habuneka.

1997. - Nezaboravni posjet Egiptu nakon kojeg je od tamo kupljenih tradicionalnih materijala sašila kreacije za dva spota.

 2005. - Najemotivniji događaj karijere, humanitarna akcija “Matijina čarolija” u kojoj su sudjelovale brojne poznate osobe i bliske prijateljice.

 2008. - Rad na još jednom uspješnom mjuziklu “Dundo Maroje”.

 2014. - Zrinka Cvitešić u haljini s Matijinim potpisom prima prestižnu britansku glumačku nagradu “Laurence Olivier”.

 2014. - Kolekciju Frontiers predstavila je na Cro a Porteru u proljeće 2014. godine, a bogate i do najsitnijih detalja razrađene kreacije osvojile su srca modnih kritičara i publike.

 2015. - Raskošna vjenčanica oduševila je uzvanike, ali i javnost. Dizajnirana je posebno za Severinu s kojom Matija surađuje već dugi niz godina.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".