24-godišnja stilistica u Farfetchu odličnog smisla za modu: 'Ne smijem brojati koliko cipela imam, a uvijek mi se čini da mi fali još jedan par'

S Andrianom Gazić, koja radi kao osobna stilistica za privatne klijente u Farfetchu, porazgovarali smo o modi. Samo jedan pogled na njezin Instagram-profil dovoljan je da vas osvoji stilom koji je fenomenalan miks ulične mode i ženstvenih komada.
Vidi originalni članak

Andriana Gazić (24) nedavno nas je oduševila svojom pričom o karijeri i poslom u Farfetchu, gdje radi kao osobna stilistica za privatne klijente. Prije posla u, kako ga sama naziva, "Googleu za modnu industriju", svestrana Andriana radila je u Balenciagi, a uz to je i suosnivačica malog obiteljskog obrta. 

Hrvatica koja radi kao stilistica u Farfetchu: 'On je kao Google za modnu industriju, volim što niti jedan dan nije isti'

Osim karijernih uspjeha, iz dana u dan rado pratimo i Andrianin stil kojim nas oduševljava na Instagramu. Preferirate li spoj elegancije i ležernosti, u njezinim ćete kombinacijama svakako pronaći novu modnu inspiraciju.

- Od svakog brenda volim uzeti nešto po čemu se taj brend ističe tijekom nekoliko sezona pa silueta postane kultni komad, poput Balenciaga Hourglass sakoa i Bottega Veneta Jodie torbice. Više volim ulagati u takve komade za koje znam da ću ih nositi duže vrijeme, nego kupiti nešto što će biti trendi samo jednu sezonu - započinje Andriana priču o stilu i dodaje da je, ipak, ponekad teško odoljeti i takvim trendi komadima.

Kaže da je, otkad se preselila u London, drastično promijenila stil odijevanja zbog određenog načina života:

- Štikle sam u većini slučajeva zamijenila tenisicama, zbog užurbane rutine. Tako trenutačno obožavam sakupljati rijetke i hard to get tenisice, kao što su Nike x Ambush Dunk High, Jordan Lucky Green i Supreme x Nike modeli. Odnedavno, ne samo da obožavam brend Amina Muaddi, nego pratim i njezin osobni stil koji je vrhunski miks ženstvenog i street style načina odijevanja. Tako bih opisala i svoj stil. Obožavam spajati otkačene modele traperice s formalnim sakoima. Takvi outfiti jednako dobro izgledaju i u kombinaciji s cipelama na petu, kao i uz tenisice. 

Talentirana stilistica kaže da je rad u modnoj industriji vrlo edukativan pa s ponosom nosi određene komade i kolekcije iza koji stoji posebna priča iz života dizajnera. To je prilika da otkrije i nove brendove pa je tako pronašla Lourdes New York čije je traperice kupila preko Farfetcha. Svaki put kad ih nosi, kaže, dobije puno upita odakle su, s obzirom na to da imaju džepove od vrha do dna pa su izrazito zanimljive. 

- Kao omiljene dizajnere ove sezone izdvojila bih albansku dizajnericu Nensi Dojaku čije ću komade nositi na nadolazećem gala eventu, zatim Gildu Ambrosio i Giorgiju Tordini, talijanske dizajnerice brenda The Attico koje su unijele moderni glamur kroz nove siluete i detalje na odjeći i obući. Tu je i Anthony Vaccarello koji, kao kreativni direktor modne kuće Saint Laurent, iz sezone u sezonu oduševljava kombinacijom buntovništva i seksepila - priča nam Andriana. Osvrće se i na poznatu lekciju Anne Dello Russo: "If you feel comfortable, you never get the look", pa kaže kako upravo ona često vrijedi i u njezinim odabirima odjeće. No, na poglede se ne obazire puno. 

Iako Andriana odvažno kombinira komade koje bi mnogi preskočili, ipak postoji par komada koji neće pronaći mjesto u njezinoj garderobi:

- Iako je Balenciaga nedavno izbacila zanimljive cipele i štikle u suradnji s tvrtkom Crocs (2018. smo mogli vidjeti Crocs-platforme u Balenciaginoj ponudi, a sada je ta suradnja razvijenija te postoji više muških i ženskih modela), mislim da je upravo to nešto što apsolutno nikad ne bih stavila na sebe, pa čak niti na svoju djecu. Iako su udobne i praktične, Crocs natikače, bez obzira na suradnje s Bieberom ili Balenciagom, za mene su jedno veliko ne.

Život u Londonu Andriani je donio pristup svim brendovima i komadima koji je zanimaju pa nema potrebe kupovati na putovanjima. U tim se prilikama, kaže, radije opusti i uživa u istraživanju kulture, restorana i muzeja, nego trčanju od trgovine do trgovine kako bi nešto pronašla. Takav je šoping prakticirala ranije, no sad više preferira online kupovinu koju smatra najpraktičnijom kad već, smije se, njezini stajlinzi nisu. 

- Najčešće kupujem u večernjim satima, kada djeca spavaju. Iako volim posjetiti trgovine i inspirirati se popularnim izlozima i instalacijama dizajnera i umjetnika, gotovo sve kupujem online. Gucci Rhombus haljina s kravatom iz jesensko-zimske kolekcije za 2019. jedan mi je od najdražih komada koje posjedujem jer, uz različite modne dodatke, haljina može imati nekoliko lica. Naizgled nezanimljiva zbog kroja s kravatom i dužine ispod koljena, u kombinaciji s Amina Muaddi štiklama i Bottega Veneta Pouch torbicom u zelenoj boji, oduševila je prolaznike na pariškim ulicama, gdje sam dobila pohvale za moderan businesswoman look. Istu sam haljinu nosila i uz crne lakirane Balenciaga visoke čizme za večernju prigodu - govori nam ova ljubiteljica mode i dodaje kako vjerojatno najviše novaca troši na cipele.

Naime, uvijek bira posebnije komade za specifične prigode pa ti modeli ne idu uz sve i uvijek ima onaj problem kako joj se čini da joj u kolekciji nedostaje još neki par:

- Mislim da ne smijem krenuti brojati koliko ih posjedujem. U kolekciji imam i bijele Dr. Martens čizme koje sam kupila kako bih s djecom išla na farmu bundeva, a onda sam ih sasvim slučajno počela nositi uz apsolutno sve. Upravo su one dio mog zimskog go to looka, s obzirom na to da je bijela boja vrlo chic zimi. Imaju i chunky platformu koja je trenutno jako popularna pa se može pronaći i na modelima iz kolekcija brendova poput Prade i Bottege Venete. Na svakodnevnoj ih bazi nosim s The Frankie Shop bijelom prošivenom i predimenzioniranom jaknom, koju sam kupila i prije nego što je postala must have!

Andrianu smo zamolili da izabere neke svoje modne favorite za narednu hladnu sezonu. Tako su se na njezinoj listi želja našli komadi koji su rezervirane za posebne, svečanije prigode, kakvih u prosincu neće nedostajati, ali i ležerni komadi za svaki dan s kojima je udobnost na prvom mjestu, a odlično izgledaju i kad se kombiniraju s malo elegantnijim komadima. Andrianine favorite za hladnu sezonu pogledajte u galeriji:

FOTO: Farfetch Top s čipkom, 16Arlington FOTO: Farfetch Mini torba, Bottega Veneta FOTO: Farfetch Ukosnica, Prada FOTO: Farfetch Šilterica, Saint Laurent FOTO: Farfetch Salonke, Saint Laurent FOTO: Farfetch Mini-haljina, De La Vali FOTO: Farfetch Mini-suknja, The Mannei FOTO: Farfetch Košulja, The Mannei FOTO: Farfetch Puf-jakna, The Frankie Shop FOTO: Farfetch Sweatshirt s natpisom, Rotate FOTO: Farfetch Donji dio trenirke, Rotate FOTO: Farfetch Majica s kapuljačom, Off-White FOTO: Farfetch Hlače zvonolikih nogavica, Mugler FOTO: Farfetch Traperice s detaljima, MM6 Maison Margiela FOTO: Farfetch Prošivena torba, Maison Margiela FOTO: Farfetch Šljokičasta torba, Benedetta Bruzziches FOTO: Farfetch Čizme visokih sara, Giaborghini FOTO: Farfetch Combat čizme, Ganni FOTO: Farfetch Color-block tenisice, Balenciaga FOTO: Farfetch Mule štikle, Amina Muaddi

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".