10 modnih trendova koji će biti najpopularniji u 2024.

Vladat će cvjetni uzorak, velike torbe, slingback cipele, a čarape na cipele i sandale i dalje će mnoge izbacivati takta, no takva je moda, njezina je uloga i da provocira
Vidi originalni članak

1. Cvijeće za proljeće
Sad bi lik Meryl Strep u Vrag nosi Pradu zajedljivo komentrao 'cvijeće za proljeće? Revolucionarno', no ovoga proljeća nosit će se upravo - cvjetni print. 

Modne kuće najavljuju trendove u svim bojama i vrstama cvjetnog printa te ga uspoređuju s idiličnim motivima ulja na platnu. Zimmermann, Giambattista Valli i Erdem, predstavili su slojeve minuciozno izvezene čipke i tila te prezentirali romantiku idiličnog umjetničkog djela.

Kod Caroline Herrere i Elieja Saaba pastoralni printovi podsjećaju na dobro poznate sličice krajolika koji krase porculanske setove za čaj.

2. Tanke duge rese
Zanimljivo nam je vidjeti da modne kuće poput Bottege Venete, Burberryja, Guccija, Muglera i Toma Forda nisu odustale od resica za proljeće i ljeto. U novoj sezoni one su profinjene, suptilne duge, tanke te se fluidno kreću kako se tijelo giba. Upravo se zbog te finoće sjajno uklapaju s većim voluminiznim komadima.

3. Vitezovi novog doba
Još jedna tema koja se svako toliko ponavlja u svijetu mode jest ona viteška. Za novu sezonu to su prijedlozi Jeana Paula Gaultiera, Balenciage, ali Rabannea, Alexandera McQueena, Ralpha Laurenta, Isabel Marant. Divna je njihova verzija oklopa, lanaca i općenito 'srednjevjekovnog bojnog polja' koji je zapravo postao odlično modno igralište. 

4. Prozirno ulazi u urede
Fashion weekovima su prošle jeseni dominirale prozirne tkanine i sada dolazi njihovo vrijeme. Napustile su carstvo eteričnih haljina i ušle u casual odijevanje. Sportmax, Givenchy, Philosophy by Lorenzo Serafini i Issey Miyake na pisti su predstavili bluze, midi suknje i kardigane koji bi, iako prozirni, odlično izgledali i u uredskom okruženju. 

5. Svjetlucavo i micro mini 
Čini se kako će micro mini biti posebno popularan kada govorimo o svjetlucavim haljinama. Pomalo s retro prizvukom, tu su i verzije Guccija, Caroline Herrere, ali i Michaele Korsa i Versacea koji su reinterprerirali 70-e godine. Zvonasti rukavi i nogavice, apstraktni cvjetni motivi glavne su zvijezde ovog pozlaćenog 'groovy' trenda u modi. 

6. Punk rokoko
Ultra-ženstvene mašne i volani nošeni odvažno i sa snažnim modnim dodacima zauzeli su primat u edgy modi za 2024. godinu. Erdem, Moschino, Simone Rocha i Dior otišli su i korak dalje te slojeve tila spojili s crnim nakitom i čizmama.

7. Slingback cipele
Ono što se smatra kako će obilježiti trend cipela za 2024. godinu bit će, vjeruje se, slingback model. Iako dolazi na svim visinama potpetice, u prvome planu bit će skroz visoke pete, poput onih u verziji Saint Laurenta, Phillipa Lima i Guccija. 

Valentino je išao ove sezone s niskim slingback cipelema, Chanel balerinke ukrašene na zadnjem dijelu. Zimmerman predlaže, pak, slingback klompe.

Uopće nema sumnje da će se ovaj trend primiti jer je teren već dobro pripremljen sa slingback cipelama na nižim potpeticama ranijih sezona. 

8. Zagrljaj velikih torbi
Trebate zagrljaj? Sigurno smo da će mnogima onaj koji pruža nova (dizajnerska po mogućnosti) torba biti možda čak i najdraži. Ova je godina stvorena za velike torbe u koje sve živo stane, od laptopa, tableta do svega onoga što nam može zatrebati kroz dan. Vrijeme mikro torbi nakon duge vladavine, sada je trenutačno po strani, a velike torbe zajele su na tron.

Valentino, Loewe, Miu Miu, mnogi su dizajneri lansirali svoje prijedloge, a u dućane već polako stižu i high street pristupačnije verzije. 

9. Zlatne 'čvor' naušnice
Od Saint Laurenta do brenda Schiaparelli, dizajneri ove godine vole zlatne naušnice u obliku čvora. Pomalo s prizvukom retra, u stilu Alexis i Krystle iz Dinastije, kada su javljajući se na telefon, obavezno skidale naušnice s uha. A i danas bi ovakav nakit mogao predstavljati izazov ako ste tip koji mobitel drži na uhu. 

10. Čarape na cipele (i sandale)
I za kra mnogima još uvijek neshvatljivo, ali u modi su čarape na cipele i sandale zapravo prilično uobičajena i nimalo čudna stvar. Ove sezone dizajneri poput Victorije Beckham, Givenchyja i Phillima Lima na pisti su prezentirali prozirne dokoljenke te ih uparili sa salonkama, sandalama na petu te balerinkama. 

Kolumna Dress code Vesne Blašković izlazi svakog petka u magazinu Ekran Večernjeg lista. 

 

Ako tražite učinkovit tonik, isprobajte neki od ovih za koje dermatolozi kažu da odgovaraju svakom tipu kože

Predimenzionirana košulja jedan je komad odjeće koji je uvijek dobro imati u ormaru jer je svestrana i uvijek in

Vječnu klasiku nadopunile su trendovskim komadima: 'Idemo zajedno u šoping i razmjenjujemo garderobu'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".