10 chic načina kako nositi kožu

Koža kao odjevni predmet daje bezbroj mogućnosti i kombinacija, a mi vam donosimo 10 prijedloga kako na chic način nositi kožu i kombinirati s ostalim odjevnim komadima i materijalima...
Vidi originalni članak

Dolaskom jeseni i hladnijih dana koža se u velikom stilu vraća u sve odjevne kombinacije. Kožni odjevni predmeti nisu više rezervirani samo za bikere, a koža je svoje mjesto pronašla u svakom stilu. Ovisno o kombinaciji odjevnih komada, materijala i boja jedno te ista kožna stvar transformira se u posve novi stil, a nosi se sve, od vječnih kožnih jakni, nezaobilaznih hlača, pa do suknji svih dužina. Prednost kožnih odjevnih predmeta jest što se može kombinirati uz doista sve. Od sportskog looka do poslovnog, od tenisica do cipela na visoku petu, a ne smijemo zaboraviti ni kožne modne dodatke koji će svaki look dodatno začiniti. Bilo da je to prava ili umjetna koža, glatka ili brušena, svaka dolazi u obzir. Ove sezone u trendu je koža u boji, a pravila za kombiniranje nema, printevi, različite nijanse iste boje, različite vrste kože, sve je dozvoljeno. Pogledajte naše prijedloge!

1.Kožna jakna je “must have” svakog ormara

Komad odjeće koji bi trebao biti neizostavan u svakom ormaru svakako je kožna jakna koja nikad ne izlazi iz mode, a ove jeseni nosi se na apsolutno sve odjevne kombinacije.  Bilo da je to duga, kratka, bikerska ili sportska verzija, kožna jakna podignut će svaki outfit, od rokerskog pa do onog romantičnog. Može se nositi u svim prigodama, na hlače, suknje, pa čak i haljine, a s cipelama na visoku petu svaki outfit pretvara u dobitnu kombinaciju. Jakna od prave kože investicija je koja se uvijek isplati, ali i umjetna koža dolazi u obzir. Što se tiče ovog odjevnog predmeta, zaista nema ograničenja, a uz malo mašte, zablistat ćete bilo gdje da se pojavili.

2.Nosite kožu u boji

S klasičnom crnom nikada ne možete pogriješiti, ali nemojte zanemariti ni ostale boje. Trend ove sezone je koža u boji, i to u svim mogućim bojama, pa čak i kombinacijama više boja na istom odjevnom komadu. Poigrajte se bojama i uzorcima, kombinirajte primjerice zagasito crvenu jaknu s torbicom i cipelama leopard uzorka ili eksperimentirajte s jednom bojom u više nijansi, kao na primjer kožna suknja u ljubičastoj boji dok su ostali komadi odjeće također u istoj boji, ali različitih nijansi. Za manje odvažne tu je uvijek cijela paleta smeđih nijansi koja također daje puno mogućnosti za kombiniranje s crnom i bijelom, ali i ostalim bojama.

3.Kožna suknja za žene sa stavom

Pencil suknja učinit će svaku ženu elegantnom, a cijeli outfit dodatno će naglasiti ukoliko je i kožna. Može se nositi i u poslovnim prigodama u kombinaciji s bluzama, a za večernji izlazak kombinirajte ju s topićima. Osim pencil kroja, tu su i duge kožne suknje, kao i mini različitih krojeva koje se izvrsno slažu i s običnim majicama za casual look, ali i bluzama i puloverima. Ako volite rese, kožna suknja s resama bilo koje dužine odličan je pogodak, a uz nju možete obući jednostavnu majicu ili neki zgodni pulover.

4.Začinite kožu detaljima

Koža je i sama po sebi dovoljno upečatljiva, no ove sezone sve je dozvoljeno. Kožna odjeća ukrašena zakovicama ili nekim drugim detaljima napravit će odmak od uobičajenih odjevnih predmeta. Crne kožne hlače s patentima, kožna jakna sa zakovicama ili suknja sa srebrnim gumbima učinit će svaki look još zanimljivijim. Ne bojte se detalja na koži nego se poigrajte njima. Ukrasite svoju klasičnu kožnu jaknu bedževima za rokerski stil ili nabavite kožne hlače s motociklističkim detaljima te ih kombinirajte uz cipele na visoku petu.

5.Ne zaboravite na brušenu kožu 

Ove jeseni morate imati  barem jedan komad odjeće od brušene kože, i to u boji. Osim standardne varijante kožne jakne, isprobajte suknju od brušene kože ili dugi kaput. Ne ograničavajte se na smeđu ili crnu boju, nabavite nešto u pink ili crvenoj boji, smaragdno zelenoj ili modroj. Ako ništa drugo, neka vam barem cipele ili čizme od brušene kože budu u boji. Na taj način osvježit ćete i najjedostavnije odjevne kombinacije. Odjeću od brušene kože kombinirajte sa svim materijalima, od vune pa sve do svile. Ne ustručavajte se poigrati teksturama i bojama!

6.Spoj kože i ostalih materijala čine neodoljiv odjevni komad

Ukoliko niste ljubitelj odjeće od kože, popularne su i razne kombinacije kože s ostalim materijalima čiji spoj čini zanimljive odjevne predmete. Tako možete pronaći jaknu čiji su rukavi načinjeni od kože, košulju s kožnim ovratnikom ili suknju čiji je samo rub kožni.  S kožom se sve može kombinirati, a jedan odjevni predmet načinjen od više materijala dovoljan je da podigne i najjednostavniji outfit. Posebno su chic takvi odjevni predmeti koji sadrže više boja i vrsta materijala koji se ističu sami po sebi te vam čak i ne trebaju nikakvi dodatni modni detalji. Također, i cijele kožne odjevne predmete možete kombinirati s različitim materijalima pa tako kožnu jaknu kombinirajte sa svilenim šalom ili svilenom haljinom.

7.Modni detalji čine razliku

Ne zaboravite na modne detalje od kože koji će dati posebnu trendovsku notu vašem looku. Osim neizostavnih torbica koje dolaze u svim bojama, mogu biti i ukrašene resama ili zakovicama, postoji još cijeli niz modnih dodataka od kože. Kožna traka za kosu i najdosadniji rep transformirat će u zanimljivu frizuru, a neobični nakit od kože, poput naušnica dodatno će začiniti svaku kombinaciju. Kožni remen standarni je modni dodatak, ali ako stavite neki zanimljive boje i dizajna, dat će poseban pečat vašoj kombinaciji.

8.Koža i košulja za casual stil

Kao i koža, i košulje, bilo od trapera ili nekog drugog materijala, hit su ove jeseni. No, ne morate se ograničavati samo na jedno od ovo dvoje. Nosite oboje u isto vrijeme za cool casual look. Traper košulju sparite s kožnim hlačama ili obucite traperice, kariranu košulju svežite oko struka, a gore obucite kožnu jaknu i jednostavnu majicu. Naravno, košulju možete nositi i ispod jakne, a premda izgleda nespojivo, košulja s kožom izvrsno se slaže. Casual stil za šetnju gradom ili popodnevnu kavu na kojoj nećete ostati neprimjećeni.

9.Kombinirajte više vrsta kože

Jakna od brušene kože i torbica s resama od glatke kože ili suknja od brušene kože u kombinaciji s glatkom kožom. Obucite kožnu haljinu, detalji kao cipele, torbica i jakna neka vam budu od brušene kože. Spajajte komade različitih vrsta kože i dobiti ćete zanimljive outfite. Također, potražite i odjevne predmete načinjene od više vrsta kože i u raznim bojama. Ne bojte se eksperimentirati, rezultati vas mogu ugodno iznenaditi.

10.Spojite high class detalje i kožu

Nakit, a posebno ogrlice dodaju završni touch vašem stilu, a velike statement ogrlice trend su koji se nastavlja i ove sezone. Kombinirajte ih uz kožne jakne za upečatljiv stil. Umjesto ogrlice, uz kožnu jaknu možete zavezati i svilenu maramu. Chanel torbu nosite samo uz svečane odjevne kombinacije? Također je uparite s kožnom jaknom i nećete pogriješiti.  Bezbroj je mogućnosti, samo se treba odvažiti i pronaći ono što najviše odgovara vašem stilu. Eksperimentirajte bojama i uzorcima te izgradite svoj prepoznatljivi stil.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".