Mirisne note koje osvajaju

Iako postoji cijeli niz različitih parfema, svi se oni zapravo baziraju na četiri osnovne skupine: voćnoj, cvjetnoj, orijentalnoj i svježoj.
Vidi originalni članak

Izbor parfema toliko je raznolik i svatko za sebe bira onaj koji mu odogovara te onaj koji na neki način karakterizira njegovu osobnost. No, iako je svaki poseban na svoj način, sve je mirise moguće svrstati u četiri osnovne skupine. 

Voćna skupina, kako joj samo ime i kaže, temelji se na raznim vrstama voća poput breskve, jabuke ili ananasa. Takvi parfemi idealni su za dan jer su lagani, prozračni, ali i slatkasti. Jedna od podskupina je i citrusna, a riječ je o parfemima kojima su baza agrumi poput limuna, naranče ili grajpa.

Cvjetna skupina najveća je skupina od svih i obuhvaća čak deset potkategorija. Cvjetne nježne note najzastupnjenije su te su samostalne ili u kombinaciji s ostalima i spadaju u najčešći izbor u procesu stvaranja parfema. Riječ je uglavnom o puderastim i vodenastim tonovima koje vole sve generacije, jer savršeno funkcioniraju u svako doba dana, i u svako godišnje doba.

Svježa skupina, skupina je koja inspiraciju pronalazi u prirodi, morima, borovini, ledenoj vodi, svježoj travi ili povjetarcu. Parfemi koji spadaju u ovu skupinu vrlo su lagani i najčešće se koriste u toplijim mjesecima jer su osvježavajući i nenametljivi.

Orijentalna skupina temelji se na bogatim, začinskim mirisima orijenta. Riječ je o bogatim mirisima, drvenih i začinskih nota. Takvi su parfemi intenzivni, nametljivi, senzualni i pomalo teški te su zato idealni za večer ili hladnije mjesece.

Neke od najdivnijih mirisa možete pronaći upravo u dm trgovinama, a dm Adventski kalendar donosi i druge proizvode koji će vam učiniti život opuštenijim, mirisnijim i slađim, i to u pola cijene. Od 16. studenog do 31. prosinca svi članovi "Svijeta prednosti" mogu dm Adventski kalendar dobiti u zamjenu za 50 bodova i tako ostvariti 50 % popusta na proizvode koji se kriju u kalendaru. 

Iznenadite svoju bolju polovicu s proizvodima koji su im potrebni (gotovo) svaki dan, poput Gilette proizvoda za njegu nakon brijanja ili Biobaze linije prirodnih dezodoransa koju čine četiri neodoljiva mirisa. Najmlađe članove obitelji možete razveseliti s dječjim mirisima za tijelo na čijoj se ambalaži nalaze omiljeni likovi iz crtića. 

One posebne trenutke u kojima se želite opustiti od svakodnevnih obveza, dodatno možete začiniti proizvodima poput mirisnih svijeća Glade te Afrodita SPA uljima za masažu uz koje će vaš dom zamirisati na bilje poput lavande, vanilije ili ružmarina, a koža dobiti baršunastu mekoću. Nakon napornog perioda dobro vam može doći i kockica čokolade, poput Dorinine crne i mliječne čokolade bez šećera. 

Adventski kalendar dm-a omogućuje vam i da obnovite svoju kozmetičku torbicu Manhattan sjajilima te dodatno unaprijedite svakodnevnu njegu uz proizvode poput Ziaja maslaca za tijelo.

Treba li vašim noktima posebna njega, pomoći će vam manikir set i set za njegu noktiju Scholl. Temperature ispod ništice začinite Alnatura EKO čajem te Alnatura EKO kakaom, a ukoliko pripremate blagdanske slastice, svakako ne zanemarite odličnog saveznika - EKO kokos mrvice.

Kupnjom po jednog komada gore navedenih proizvoda možete uštedjeti oko 400 kuna. Detaljnije informacije o proizvodima koje krije ovogodišnji dm Adventski kalendar možete otkriti na internetskoj i Facebook stranici dm-a

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".