Kako odabrati idealan muški miris?

Kako odabrati savršen parfem za vašeg partnera, prijatelja, člana obitelji? Prije svega, odabiru prethodi malo istraživanja, a zatim i mudra kupnja.
Vidi originalni članak

Kao i žene, muškarci mirise koriste kao oružje za zavođenje, predstavljanje osobnosti i modni dodatak. Ipak, njihovi parfemi su uže povezani s tipom muškarca kojega predstavlja pojedina modna ili parfemska kuća. Primjerice, parfemi koje zastupaju Adidas ili Nike, bit će osvježavajući i prikladni za sportaše, dok će Armani biti elegantan, a Burberry klasičan. Upravo zato, već po osobnosti ili izgledu možete pretpostaviti kakav miris bi se sviđao određenom muškarcu. 

Dobro je, naime, poznavati i neke note na koje će pojedinac "pasti". U muškim parfemima su klasik mošusne i drvenaste note, koje su zatim nadopunjavane egzotičnim začinima, citrusima ili cvijećem. Najčešće tako susrećemo vetiver, cedar, pačuli, barut, ali i vaniliju, koji su nerijetko upravo u bazi parfema. Pretpostavlja se, iako ne volimo generalizirati, da mlađi muškarci vole slatkaste note, a stariji nešto klasičnije, sportski tip preferirat će citruse, a macho muškarci jake, zagušljive tonove.

Najneobičniji su niche parfemi, izvrstan izbor za muškarce koji se razumiju u parfeme, vole unikatne mirise i nije ih strah istaknuti se i po nekim, takoreći, ženskim notama. Najjednostavniji izbor su pak celebrity parfemi koji imaju više manje miris koji bismo nazvali tipično muškim jer podsjećaju na kolonjske vodice ili after shave mirise. 

Na kraju, najbolje je parfem odabrati isprobavanjem mirisa, no kada se radi o poklonu, sugeriramo da provjerite kakav tip parfema pojedinac nosi na dnevnoj bazi, i na temelju tih nota izaberete sličan.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".