Zvijezda nove Dive je Josipa Maras koja je izgradila najveću hrvatsku tvornicu tapeta: Živim svoj san

Novu Divu potražite u subotu, 8. listopada, ekskluzivno uz Večernji list
Vidi originalni članak

Druga subota u mjesecu rezervirana je za novo izdanje Dive. Zvijezda listopadske naslovnice je Josipa Maras, 34-godišnjakinja koja je izgradila Studio Wallart, najveću hrvatsku tvornicu tapeta. Za Divu je ispričala kako je raditi sa suprugom, balansirati poslovne obaveze i dvoje djece te kako je sve počelo sa - slikarstvom. 

Josipa Maras izgradila je najveću hrvatsku tvornicu tapeta: 'Otkad znam za sebe, maštala sam o ovom'

 

– Pokretanje vlastite tvornice u Hrvatskoj, kad gradiš priču od nule i imaš 34 godine, u trenutku kada nije bio otvoren nijedan natječaj iz europskih fondova, izrazito je izazovno na svim poljima. Itekako poznajem svoje kapacitete i nikad se ne bih upustila u takvu avanturu da mi se prije dvije godine u poslu nije priključio muž, inače naftni inženjer koji je godinama vodio naftna postrojenja po svijetu. Njegova znanja, vještine i energija bili su ključni faktori za ovako velik i izazovan projekt. Cijeli proces od planiranja do realizacije trajao je godinu dana. Susreli smo se s puno više problema nego što smo mislili da nas može snaći. Ali ono što je meni bilo najljepše u cijeloj toj priči jest činjenica da u ni jednom trenutku kad smo bili na dnu i imali 101 problem, nismo htjeli biti ni na jednom drugom mjestu. Cijelo smo vrijeme znali i vjerovali da su to prilike koje su nam dane da usvojimo neka nova znanja i vještine koje će nam kasnije služiti. Jednostavno smo svakim atomom sebe vjerovali u tu priču i znali da se sve događa s razlogom. Sada sve radi punom parom i naša sreća i zahvalnost su nemjerljivi – započela je priču Josipa koja kaže da tapete ujedinjuju sve njezine strasti, slikarstvo, grafički dizajn i interijere. 

U slobodno vrijeme najviše voli doći u ured i nešto nacrtati. Uz to, omiljeni su joj i boravci u prirodi s djecom i mužem, putovanja ili jednostavna kućna druženja s ljudima koje voli. Sve ovisi, rekla nam je Josipa, o tome s koliko slobodnog vremena raspolažu. Na tjednoj bazi redovito pokušava osigurati treninge ili trčanje. 

Kad je u pitanju stil, kaže kako ga još nije kreirala. Odjeću najviše kupuje online, a postoji nekoliko omiljenih profila kod kojih se voli doći inspirirati. 

Broj za listopad prepun je inspirativnih priča. Uz Josipu Maras, donosimo i priču s Kristinom Čilić i Zakladi Marin Čilić koju su Kristina i Marin zajedno osnovali. Vjeruju, kaže za Divu, u potencijal svakog djeteta - nekome je potpuno potencijal da postane sportski šampion, nekome svjetski poznati glazbenik, a trećemu nešto potpuno drugo. 

Diplomirana psihologinja i politologinja osvrnula se i na majčinstvo te rekla da se smatra opuštenim tipom roditelja. Nema problema, kaže, s time da dijete nešto išara, prolije, skače po blatu.. 

U novom broju donosimo čak tri modne razglednice - iz Trsta, gdje je Dubravka Prpić Znaor posjetila International Talent Support koji ove godine slavi 20 godina održavanja, a i dalje pršti kreativnom energijom, konceptima i inovacijom. 

Druga modna razglednica dolazi sa sjevera, gdje se profesorica engleskog i njemačkog jezika Natalia Irons našla u novoj baltičkoj modnoj avanturi. Žena s istančanim stilom "popustila" je pred obućom za koju je mislila da će je zaobići - gležnjačama i pokazala izvrsne stajlinge. 

Jet Lag iz srca New Yorka donosi kolekciju namijenjenu svim djevojkama i ženama koje odlučno i energično koračaju svijetom, a uz to su zaljubljenice u modu i zanimljive odjevne kombinacije. U kolekciji dizajnerice Jasmine Arnautović posebno mjesto zauzimaju komadi od kožnate čipke, a odlične fotografije kampanje napravio je Goran Čižmešija.

Osim sjajnih fotografija iz New Yorka, naš fotograf donosi i najbolja modna izdanja sa zagrebačkih ulica kojima se možete inspirirati u novoj sezoni. 

Jesenska sezona donosi i uzbudljive trendove, a uz vječne prugice, hladnu sezonu obilježit će i upečatljiv životinjski uzorak, rezerviran za modne znalce. Izdvojili smo i najljepše haljine midi dužina koje su odličan jesenski stilski saveznik, kao i mokasinke s debelim đonom koje su apsolutne vladarice jesenske ulične mode. 

Divna nam priča dolazi iz francuske metropole, s pariškog vjenčanja Marine Ćorluke Ribet i Maxenca Ribeta. Hercegovka Marina i Francuz Maxence vjenčali su se u lipnju u Parizu nakon što su sve detaljno isplanirali. Ni petnaest minuta pljuska nije im pokvarilo doživljaj, a iako je vjenčanje bilo početkom ljeta, dojmovi se još nisu sasvim slegnuli.

Jesen sa sobom donosi i nove beauty zakonitosti. S dobrom podlogom idealnog tona sve je lakše - make up je postojan i dugotrajan, otkriva najljepšu stranu šminkanja pa donosimo savršene lagane pudere koji optimalno prekrivaju nesavršenosti. 

Kako se temperature spuštaju, tako se i naša koža mijenja. Posebne formule smirit će kožu te je učiniti lijepom i ujednačenom. Briga i njega kreću s pravilnim čistačima i kremama. 

I za kraj - kosa. Ona možda baš i ne voli vlažno vrijeme, no spas je u lijepim malim bočicama. Kosa je jedan od najljepših ukrasa, kad je poslušna i uredna, čitava silueta izgleda bolje. Brinemo se o njoj svakodnevno, naročito kad su pred nama razni vremenski izazovi i situacije. Izdvojili smo proizvode koji će u tome pomoći. 

Novu Divu potražite u subotu, 8. listopada, ekskluzivno uz Večernji list.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".