Zvijezda nove Dive je poduzetnica, influencerica i novinarka koja je pokrenula platformu za najam haljina, pravi hit među ženama

Novu Divu potražite u subotu 10. prosinca, ekskluzivno uz Večernji list
Vidi originalni članak

Matea Miljan Rafaj, poduzetnica, influencerica i novinarka, zvijezda je prosinačkog broja Dive, koju možete potražiti ekskluzivno uz Večernji list. Na društvenim se mrežama istaknula originalnim videosadržajem, a njezina platforma za posudbu odjeće Rent4Style pravi je hit među ženama. 

 

– Ideja je dugo krčkala u mojoj glavi, ali korona je odužila samu realizaciju. Početkom prošlog ljeta konačno sam se odvažila na projekt koji sam dugo planirala i pokrenula Rent4Style, platformu za najam odjeće. Krenula sam doslovno s 30-ak haljina, pofotkala ih i objavila na Instagram-profilu. U roku od nekoliko dana reakcije su bile toliko dobre da sam samo nastavila dalje. Prvo sam krenula s objavama na Instagram-profilu putem kojeg su djevojke bukirale haljine, a u jesen sam pustila prvi web za najam odjeće na adresi www.rent4style.com. Posudba je poprilično jednostavna, odabere se haljina, veličina i datum. Haljina u pravilu stiže u četvrtak iako nekada i ranije. Haljina stiže čista, vraća se nošena, mi ih šaljemo i naručujemo prikup za njih. Na djevojkama je samo da unajme, nose, vrate, ponove – pojasnila je Matea kako platforma funkcionira.

Na pitanje odakle crpi inspiraciju i što je, prema njezinom mišljenju, potrebno da se bude uspješan influencer, Matea odgovara: 

– Prije sam inspiraciju crpila isključivo iz svoje glave, ali sada dosta gledam i što drugi rade. Ipak, uvijek se vratim svojoj kreativi, kako po pitanju kombinacija u koje volim uvrstiti boje tako i po pitanju videomaterijala. Trudim se biti svoja, sve raditi na sebi prepoznatljiv način kako bih ostala dosljedna sebi i svojoj publici.

Donosimo i božićnu priču iz jedne umjetničke oaze, one Heather Irons. Svake godine u prosincu, umjetnica pomno uređuje svoj berlinski stan u četvrti Charlottenburg. Ove je godine ponovno oduševila spojem neorenesanse, svojih slika te božićnih ukrasa, vjenčića i svijeća. 

Dozu modne inspiracije na stranice Dive donosi Goran Čižmešija koji je na zagrebačkim ulicama pronašao najstajliš sugovornike. Njihove modne ideje prepisujemo i outfitima se inspiriramo u zimi koja uskoro i kalendarski počinje. 

Donosimo i priču iz Barcelone, gdje smo bili na predstavljanju nove C&A kolekcije 'Love the Future Again' koja je fokusirana na bezvremenski look i nudi laganu modu za svakodnevni život. Temelji se na prirodnim tkaninama i bojama, bazirana na tri trenda: povezanosti s prirodom, empowermentu i promjeni. 

Dašak božićne čarolije na stranice Dive donosi i Jasmina Kosanović, vlasnica jednog od najljepših zagrebačkih izloga, onog u Petrinjskoj 40. Fantastični svijet Jasmine Kosanović u njezinu dućanu u centru Zagreba cijele godine očarava, ali za blagdane dobije poseban sjaj. Ove je godine nit vodilja toplina doma i obitelj. 

Naša Marija Pajić Bačić porazgovarala je s Joshuom Čirjakom, 23-godišnjim dizajnerom, tiktokerom i youtuberom, inače Kanađaninom hrvatskih korijena. Ovamo se doselio prije 11 godina te shvatio da je Hrvatska njegov dom. Predstavio je pametne hoodice koje je napravio u suradnji s Infobipom. 

Div(n)e i uspješne - tako zvuci najtočniji opis za tri prijateljice, Ivanu Čuljak, Josipu Maras i Doris Boras. Iz iste su ulice, iste škole i sve su bile na naslovnici Dive. Kažu da nisu čekale da im prilika pokuca na vrata, nego su ih stvarale same i došle u veliki grad ostvariti svoje snove. Vrijedilo je...

Dubravka Prpić Znaor donosi putopis iz Dubrovnika kojeg itekako vrijedi posjetiti i izvan ljetne sezone. Predivni jug Hrvatske sve je aktivniji, razne outdoor mogućnosti aktualne su tijekom cijele godine, ne samo ljeti. Isprobajte sve što nudi, od zip-linea i jahanja do wellnessa i prirodne solane. 

Na modnim stranicama donosimo sve što trebate za sezonu poslovnih domjenaka i prosinačkih partyja. Od cipela i torbi koje će fantastično zaokružiti svaki stajling pa do efektnih komada u bojama sezone - crvenoj, pink i ružičastoj. 

Pobrinuli smo se i za glamurozan make up pa ćete uz savjete vizažista Marka Kriste zablistati - i to doslovno! Donosimo i sve što trebate znati o prvom i prevažnom koraku beauty rutine, čistačima, kao i neizostavnom zimskom ritualu - divnim, mirisnim kremama za glatku i mekanu kožu koje ne preskačemo!

Novu Divu potražite u subotu 10. prosinca, ekskluzivno uz Večernji list

Kad se spoje popularne čizme, kožne hlače i 'hoodica', dobije se genijalan stajling kakvog je prošetala simpatična Mia

Sviđa li vam se trend glomaznih čizama i buca? Pogledajte kako ih kombinira ovaj modno osviješteni par!

Jelena Rozga nosi jedne od najpoželjnijih štikli sezone: Savršene su za sezonu partyja, pronašli smo pristupačniju opciju

Suknja kakvu bira Franka Batelić ističe se efektnim dizajnom, a tu je i frizura s kakvom je ne vidimo često

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".