Znate li za Muški recenziRAJ, grupu s gotovo 16 tisuća članova u kojoj frajeri recenziraju, savjetuju, izmjenjuju iskustva...

Popričali smo sa Sebastijanom Bricom, osnivačem Muškog recenziRAJA, Facebook grupe koja poziva muškarce da izmjenjuju vlastita iskustva, recenziraju proizvode, a pritom se i dobro zabave
Vidi originalni članak

Da je Facebook izvrsno mjesto za razmjenu mišljenja, savjeta i recenzija, pokazuje i grupa Muški recenziRAJ, osnovana u lipnju 2020. godine, nakon proljetnog lockdowna. Iza grupe, muške inačice Ženskog recenziRAJA, stoji grupa prijatelja iz Ivanić-Grada i Čakovca, a osnivač je Sebastijan Brica koji je grupu odlučio pokrenuti kao svojevrsno online "ispijanje" kave. Uz pomoć Ilije Petrušića, Antonija Gagulića, Leona Jozića, Dominika Paulića, Josipa Banića, Pavla Banića, Marina Medveda, Ante Cote, Marka Mikše i Patrika Božića osnovao je platformu na kojoj se muškarci mogu družiti virtualnim putem i razmjenjivati mišljenja i savjete o svim temama. 

- Zbog novonastale situacije vezane uz pandemiju koronavirusa, postalo nam je normalno družiti se virtualnim putem pa smo razmišljali o tome kako je potrebno mjesto gdje mi muškarci možemo pričati o našim interesima. S intenzivnijom aktivnošću započeli smo prije nešto više od dva mjeseca, a grupu vodimo kao skupina i prije važnih odluka, svatko da svoje mišljenje. Ponekad nismo jednoglasni oko nekih odluka pa raspravljamo dok ne postignemo konsenzus. Trenutno Muški recenziRAJ broji gotovo 16 tisuća članova, uz konstantni rast - govori nam Sebastijan. 

Osnovno pravilo grupe je međusobno poštivanje, zabranjeno je vrijeđanje, kao i seksistički komentari.

- Uveli smo odobravanje objava jer želimo spriječiti zagušenost grupe, kao i objavljivanje sadržaja kojemu grupa nije namijenjena - pojašnjava Sebastijan i kaže kako su reakcije na grupu većinom pozitivne:

- Nekima je grupa simpatična, mnogi je smatraju kvalitetnom jer dobiju dobre savjete i preporuke za postavljeno pitanje, a mi želimo da grupa bude i korisna i zabavna. Članovi nas često nasmiju i neprestano ugodno iznenađuju aktivnošću i odazivom. Često se stavljamo u tuđu kožu pa smo spremni odstupiti od same tematike grupe kako bismo pomogli jedni drugima. Mislimo da je to važno jer, ako postoji i mala šansa da se zbog te objave u našoj grupi nekome promijeni život na bolje, rado takvu objavu odobrimo. Teme u grupi su raznolike, ponekad i neočekivane, no ne možemo vam odati sadržaj grupe. Ono što je bitno je da svatko može pronaći nešto korisno i zanimljivo te se uz to dobro nasmijati.

Osnivači su primijetili da su, nakon pozitivnih recenzija u grupi, i sami kupili neke od proizvoda pa vjeruju da je grupa odlična pomoć prilikom nedoumica u kupnji jer su članovima dostupne pozitivne i negativne recenzije, kao i savjeti. Odmah su nam rekli, a piše i u opisu grupe, kako žene nemaju pristup grupi, no kažu kako je bilo pokušaja:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dogodila se situacija kada je djevojka ušla u grupu koristeći Facebook profil bivšeg dečka tako da ne možemo uvijek sve kontrolirati i znati tko se nalazi iza profila. Jednom nam se jedna djevojka obratila za pomoć jer nije mogla dobiti željenu pomoć u ženskoj grupi, inače Ženskom recenziRAJU, pa joj je naše članstvo pomoglo. Bro code kao takav ne postoji, no ima određena čar u tajanstvenosti i privatnosti grupe koju bi vrijedilo očuvati. 

Osnivače smo pitali i imaju li planove o proširenju na druge platforme. Kažu kako konkretnih planova još uvijek nema, sve je tek u sferi ideja jer su spriječeni poslom i studentskim obvezama, a nove platforme zahtijevaju i dodatno vrijeme, kojeg, kako sami kažu, u ovim trenucima nemaju. 

- Otkrivanje novih stvari, mnogo tuđih iskustava, ljudi puni dobronamjernih savjeta i odlična atmosfera, tek su neki od razloga zašto se pridružiti našoj grupi - poručili su dečki iz Muškog recenziRAJA.

Jadranka Sloković u još jednom izvrsnom izdanju: Sako poput njezinog savršen je odabir za proljeće pred nama
Prekrasna studentica i model u najpopularnijim trapericama koje ovog proljeća možete odabrati
Franka nosi jednu od najcool jakni koje smo vidjeli na zagrebačkoj špici: 'Ne postoji nešto što ne bih odjenula'
Vraća li se "trajna"? Ako je suditi prema celebrity damama i fotkama na društvenim mrežama, definitivno!

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".