Znate li za Kotle, malo mjesto u Istri koje očarava tirkiznim slapovima i prirodnim bazenima?

Kotli se nalaze u sastavu grada Buzeta, a iako nisu naseljeni, živosti ne nedostaje zahvaljujući brojnim turistima
Vidi originalni članak

Ako još uvijek ne planirate neko inozemno putovanje, uvijek možete napraviti đir po Hrvatskoj, a jedan od zanimljivijih kutaka unutar naših granica krije se u unutrašnjosti Istre - Kotli. Posljednja je godina bila idealna za otkrivanje skrivenih otoka, uvala, domaćinstava s odličnom gastro ponudom, polja lavande ili suncokreta koji su najljepša Instagram-kulisa, a danas donosimo još jedan fotogeničan kutak, istarske Kotle koji se moraju pronaći na listi želja za putovanjima. 

Malo mjesto Kotli smjestilo se u unutrašnjosti Istre, a možete ga spojiti s izletom u druga divna istarska mjesta poput Huma i Buzeta. Izgleda potpuno nestvarno.

Naselje se nalazi u sastavu grada Buzeta, a poseban šarm daje mu rijeka Mirna koja sa svojim slapovima stvara pravu čaroliju. Osim slapova, posjetitelje najviše oduševljava tirkizna boja rijeke, kao i prirodni "bazeni" zahvaljujući kojima su savršene fotografije zajamčene!

Na prvu, mnogi ne vjeruju da se Kotli nalaze u Hrvatskoj pa ga uspoređuju s turskom atrakcijom, tzv. "pamučnim dvorcem" Pamukkale, odnosno kompleksom jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj. 

U Kotlima se nalazi i mali kameni mlin koji je čak i u funkciji, a posljednji je od 60 mlinova koji su se nekad koristili 

Iako u selu Kotli nema stanovnika, živosti ne nedostaje zahvaljujući brojnim turistima kojima je ovo nezaobilazna lokacija prilikom posjeta Istri. Ako planirate put Istre ili se Kotli nalaze na listi želja, zasigurno ćete uživati u prekrasnim prizorima koje smo pronašli na Instagramu, a zbog kojih jedva čekamo posjetiti ovo čarobno selo. 

I vikend pred nama obilježit će lijepo vrijeme prave ljetne temperature, a ako ste željni novih pustolovina i planirate izlet, neka se Kotli nađu na popisu mjesta koje ovog ljeta trebate vidjeti. 

 

Popularna haljina ili suknja koja stoji kao salivena? U kombinacije stajliš frendica odmah smo se zaljubili
Kakve su manikure in ovog ljeta? Vlasnica omiljenog zagrebačkog salona otkriva najveće trendove
Zara razljutila kupce: 'U 21 sat je rasprodano sve što sam imala u košarici, kakvo je to sniženje?'
Netipičan bob kojeg možete odabrati ovog ljeta, ako ne želite drastičan rez, a maštate o promjeni

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".