Ženski tim prvi put u povijesti sudio utakmicu na Svjetskom prvenstvu za muškarce

Dvoboj Njemačke i Kostarike na Svjetskom prvenstvu u Kataru vodio je ženski sudački tim: Stephanie Frappart, Neuza Back i Karen Diaz
Vidi originalni članak

Prvi put u povijesti, isključivo ženski sudački tim vodio je utakmicu Svjetskog prvenstva za muškarce, jučerašnji dvoboj između Njemačke i Kostarike. Stephanie Frappart kao glavna sutkinja te Neuza Back i Karen Diaz kao pomoćne činile su prvi ženski sudački tim na muškom Svjetskom nogometnom prvenstvu. 

Uz Stephanie Frappart iz Francuske, još su Yamashita Yoshimi iz Japana i Salima Mukansanga iz Ruande odabrane kao tri od 36 glavnih sudaca za Svjetsko nogometno prvenstvo. U timu 69 pomoćnih sudaca, uz Back i Diazn, našla se još Kathryn Nesbitt.

Francuskinja Stephanie Frappart postala je prva žena koja je sudila na Svjetskom nogometnom prvenstvu za muškarce, a za BBC News je prije natjecanja rekla da su svjesni pritiska:

– Ipak, mislim da se nećemo promijeniti. Bit ćemo smirene, koncentrirane, nećemo previše razmišljati o medijima i svemu ostalome, nego se fokusirati na teren. 

Za BBC News je odgovorila na pitanje je li ikad dobivala komentare od strane igrača, menadžera ili navijača zbog toga što je žena.

– Otkad sam počela suditi, imala sam podršku timova, klubova i igrača. Uvijek sam bila dobrodošla na stadionu i osjećala sam se kao svi ostali suci. Uvijek sam bila dobrodošla na terenu pa mislim da će tako biti i sada – komentirala je prije početka prvenstva u Kataru. 

Frappart je i prva žena koja je sudila utakmicu Lige prvaka 2020. godine, a 38-godišnjakinja je bila i prva žena koja je sudila utakmicu u velikom natjecanju UEFA-e, između Liverpoola i Chelsea, kad su se susreli 2019. godine. Frappart je u razgovoru dodala da ovo nije velika stvar samo za suce, nego i za žene jer je dobar znak vidjeti žene na Svjetskom prvenstvu za muškarce. 

Bojana Gregorić Vejzović uvijek je izvrsno odjevena. Savjetnica kaže: 'Ima vrlo uređen, konkretan i razrađen stil'

Zimska izdanja saborskih zastupnica: Glasovac i Brnjac izabrale efektne uzorke, a Vukovac upečatljive lakirane čizme

Čizme kakve nosi simpatična dora pravi su 'mamac' za poglede, a super pašu uz najlaskaviju haljinu koju možete dodati u garderobu

Zavirite u najljepši frizerski salon u Hrvatskoj koji svojim uređenjem stoji uz bok salonima svjetskih metropola - Salon Franić

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".